Daniël Wigboldus

Daniël Wigboldus stopt als collegevoorzitter per januari 2025

Daniël Wigboldus heeft de raad van toezicht van de Radboud Universiteit laten weten dat hij per januari 2025 zal stoppen als voorzitter van het college van bestuur.

‘Het college van bestuur staat het komende jaar voor belangrijke keuzes die voor de lange termijn richtinggevend zullen zijn’, zegt Wigboldus. ‘In het belang van de universiteit wil ik daarom enkele maanden voor het einde van mijn benoemingstermijn al ruimte maken voor een nieuwe voorzitter.’ De tweede benoemingstermijn van Wigboldus loopt tot mei 2025. In mei 2017 trad hij aan als collegevoorzitter.

Mario van Vliet, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Wij danken Daniël Wigboldus voor hetgeen hij als voorzitter van het college van bestuur betekend heeft voor de Radboud Universiteit, de Nijmeegse samenleving en de internationale wetenschappelijke gemeenschap. Als raad van toezicht begrijpen en waarderen we de keuze van Daniël Wigboldus. We zullen de voorbereidingen voor zijn opvolging spoedig in gang zetten, waarna een publieke vacaturetekst zal verschijnen.’