Radboud Sounds - Joost van Bellen
Radboud Sounds - Joost van Bellen

Dans met DJ Joost van Bellen!

Genoeg nagedacht over muziek. Nu tijd om te dansen! Laat je meevoeren door de wilde, rauwe en veelzijdige stijl van DJ Joost van Bellen, en ervaar wat een goede beat met je lichaam doet. Het verstand heeft genoeg gewerkt vanavond, dus zet het op nul en laat je lichaam bewegen en je oren suizen. Volume omhoog, spotlights aan, en gaan!

23.40 – 01.00 uur | Paarse Zaal

DJ Joost van Bellen is een icoon. Zijn indrukwekkende carrière van meer dan 35 jaar wordt geïllustreerd door een rode draad: zijn liefde voor het nachtleven en tegencultuur, de drang om grenzen te verleggen, het publiek te vermaken en blijvende herinneringen te creëren. Hij is een zelfverklaarde discodinosaurus en staat bekend om zijn sets van wereldklasse op festivals als Lowlands, Milkshake, Pukkelpop, Down the Rabbit Hole en meer. In de jaren tachtig legde Van Bellen de basis voor de Nederlandse clubcultuur, door psychedelische garagepunkavonden te organiseren in de Amsterdamse kraakscene en housemuziekevenementen in Club RoXY. In de jaren die volgden, werd hij een van de belangrijkste voorstanders van UK-garage met Speedfreax en hielp hij de electro-scene lanceren met zijn legendarische RAUW-avonden.

Zijn uitgebreide kennis van muziek en liefde voor vrijwel elk genre maken van Joost een veelzijdige duizendpoot: punk, jaren zeventig disco, country & western en gruizige rock 'n roll.

Van Bellen is opgenomen in de Hall of Fame van de Nederlandse Popmuziek en heeft een prijzenkast vol prijzen van heinde en verre, waaronder de Gouden Kabouter voor beste livestream van 2020 - het jaar van de pandemie.

De Volkskrant 2020: ‘’Van Bellen is wandelend cultuurgoed. Hij stond aan de wieg van de housemuziek in Nederland.’’

Radboud Sounds

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds. Het festival over de wetenschap van muziek met lezingen, dans, livemuziek en meer op vrijdag 12 mei 2023, in Doornroosje, Nijmegen. Kom naar Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect van muziek, stel je eigen programma samen en bekijk de wereld van muziek met andere ogen.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects