Cirkel Sustainable Development Goals
Cirkel Sustainable Development Goals

De kracht van community building voor duurzaamheid

Als je als bedrijf werk wilt maken van duurzaamheid en andere sociale ontwikkelingsdoelen, kun je natuurlijk de energie en kennis van je medewerkers goed gebruiken. Bijvoorbeeld door een community te bouwen rondom deze onderwerpen. Johnson & Johnson Innovative Medicine werkte samen met deskundigen van de Radboud Universiteit aan zo'n SDG-community. En ze delen hun kennis en ervaringen in een rapport.

Johnson & Johnson Innovative Medicine, een strategische partner van de Radboud Universiteit, wil werk maken van de UN Sustainable Development Goals. En daarbij wil het bedrijf de kennis en energie van gemotiveerde werknemers inzetten. Een SDG-community die een beweging in gang zet en bijdraagt aan een manier van werken waarin de duurzame ontwikkelingsdoelen integraal onderdeel zijn van denken en doen. 

Willem Elbers en Bernadette van Dijck van het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen zetten samen met Peggy van Casteren van Johnson & Johnson zo’n community op. Hoe dat ging, wat de successen en valkuilen zijn, kun je lezen in het rapport People Powered Change dat je kunt downloaden via de website van het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen

 

Contactinformatie

Gaat over persoon
dr. W.J. Elbers (Willem)