Foto van trappenhuis Erasmusgebouw met 4 opgehangen bollen
Foto van trappenhuis Erasmusgebouw met 4 opgehangen bollen

De Tijdlijn in het Erasmusgebouw vertelt rijke geschiedenis

De Radboud Universiteit bestaat 100 jaar. Ook de Faculteit der Letteren, Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen en Faculteit der Rechtsgeleerdheid vieren dit jaar hun 100-jarig jubileum. Wist je dat de twee faculteiten in het Erasmusgebouw lange tijd één faculteit vormden? Speciaal voor het lustrum hangen er van de kelder tot aan de 18e verdieping in de trappenhal van het Erasmusgebouw allerlei bollen over de rijke geschiedenis van de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Van het ontstaan van de universiteit naar een inspirerende toekomst

De tijdlijn bestaat uit bollen waar tekst en beeld de rijke geschiedenis van onze universiteit en faculteiten tonen. De eerste bol gaat over 1655. Op 3 mei 1655 vindt namelijk de plechtige opening van de voorloper van de eerste Nijmeegse universiteit plaats: de Illustere School, ofwel de Kwartierlijke Academie. Het aantal studenten is vandaag de dag haast niet voor te stellen: naar schatting waren dat er 50. Wil je meer weten over het ontstaan van de universiteit? Bezoek dan de trappenhal in het Erasmusgebouw.

Tentoonstelling

In de vitrines in de Erasmushal is ook een tentoonstelling ingericht over de 100-jarige geschiedenis van de faculteiten. De voorwerpen in de vitrines verwijzen ook naar bepaalde bollen in de trappenhal.

Ook online

Om de Tijdlijn voor iedereen toegankelijk te maken, kun je alle informatie ook op de website vinden.

Contactinformatie

Meer weten over de facultaire lustrumactiviteiten? Neem dan een kijkje op de website van de Faculteit der Letteren of op de website van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Heb je vragen of opmerkingen over de Tijdlijn? Stuur dan een e-mail naar communicatie [at] let.ru.nl (communicatie[at]let[dot]ru[dot]nl)