Deelnemers gezocht: onderzoek naar het leren van taal

Voor een onderzoek naar het leren van taal is taalonderzoeker Imme Lammertink op zoek naar kinderen tussen de 8 en 10 jaar oud. Kinderen kunnen meedoen wanneer ze Nederlands spreken en er geen vermoeden of diagnose van dyslexie of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is.

Meedoen?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Max Planck Instituut in Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Imme Lammertink. Laat je mailadres achter via deze link en we nemen zo snel mogelijk contact op. De onderzoekers kunnen bij je thuis langskomen voor het onderzoek of bij je kind op school. Je kunt met je kind ook naar de universiteit komen. 

Flyer project Taalgemak: onderzoek naar het leren van taal
Geschreven door
dr. I.L. Lammertink (Imme)
dr. I.L. Lammertink (Imme)
Met haar onderzoek wil Imme beter begrijpen wat maakt dat kinderen zo verschillen in het gemak waarmee zij hun moedertaal leren en wat dit ons vertelt over fundamentele aspecten van taalverwerving. In haar onderzoek spelen kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) een belangrijke rol. Deze kinderen hebben heel veel moeite met het leren van hun moedertaal zonder dat hier een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is. De taalproblemen die deze kinderen ervaren hebben een negatieve invloed op hun schoolprestaties en sociaal-emotionele ontwikkeling.