Eland, Sonsbeekpark en rivier: een glimps uit de resultaten van de fotoworkshop :het perfecte plaatje
Eland, Sonsbeekpark en rivier: een glimps uit de resultaten van de fotoworkshop :het perfecte plaatje

Door de (Smartphone) Lens: een showcase van getalenteerde fotografen

Ontdek de wereld door de ogen van getalenteerde Communicatiewetenschap-studenten die deelnamen aan de fotoworkshop 'Het Perfecte Plaatje'. Met een missie om te leren hoe je adembenemende momenten echt kunt zien en vastleggen, werden creatieve talenten verkend.

In het kader van de leerlijn Persoonlijke en Professionele Professionalisering kregen studenten Communicatiewetenschap (BA en MA) de gelegenheid om deel te nemen aan een workshop genaamd "Het Perfecte Plaatje". Twintig studenten hebben deelgenomen aan deze workshop, die bestond uit huiswerkopdrachten, het maken van foto's en het bijwonen van drie workshopbijeenkomsten. De nadruk lag op het ontwikkelen van het vermogen om te "kijken" en te "zien", en het omzetten van creatieve ideeën in beelden, eerder dan op de technische aspecten van de camera en het na bewerken van foto's. Als resultaat hiervan is er een expositie van dertien beelden ontstaan, voornamelijk gemaakt met smartphones, die momenteel te bewonderen is op de vierde verdieping van het Maria Montessorigebouw (Zuid/groene vleugel).

De studenten vertellen vaak een verhaal met een enkele foto of een drieluik, en deze expositie biedt dan ook een inkijkje in hun gedachten wereld. Op woensdag 7 juni is de expositie geopend voor een select gezelschap van studenten. Gabi Schaap en Paul Ketelaar, beiden werkzaam als universitair docent bij Communicatiewetenschap, hebben met een grote passie voor beeld en fotografie de workshop en expositie georganiseerd.

Een glimp uit de expositie

Foto's workshop het Perfecte Plaatje
Foto's workshop het Perfecte Plaatje