Stockfoto Stichting Present
Stockfoto Stichting Present

Een klus voor een ander tijdens de 100 Radboudgebaren

In de week van 8 tot en met 12 mei verrassen we de stad Nijmegen en haar inwoners met 100 Radboudgebaren: 100 belangeloze acties bedacht en uitgevoerd door de studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit. De afgelopen maanden zijn veel uiteenlopende acties ingediend, waarvoor bedankt! Wil je nog graag meedoen, maar vind je het moeilijk om zelf een gebaar te bedenken? Je kunt je nu inschrijven voor een klus voor een ander, in samenwerking met Stichting Present Nijmegen.

Stichting Present Nijmegen heeft verschillende klussen die in de week van 8 mei kunnen plaatsvinden, zoals het opknappen van een tuin, schilderen of laminaat leggen. Jij kunt helpen door een dagdeel aan de slag te gaan met een groepje van drie tot vijf personen. Dat groepje kun je zelf samenstellen, maar je kunt ook alleen jezelf opgeven. Je wordt dan door Present gekoppeld aan andere vrijwilligers, die samen met jou de klus kunnen klaren. Wil jij mensen helpen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement? Meld je dan aan als vrijwilliger via het onderstaande formulier.  

Stichting Present logo - Radboud Gebaren

Over Stichting Present Nijmegen 

Stichting Present Nijmegen slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De stichting werkt nauw samen met professionele welzijns- en hulpverleningsinstanties. Daardoor hebben zij goed zicht op maatschappelijke problematiek – zelfs achter gesloten voordeuren.   

Voorafgaand aan de klus gaat een medewerker van Present samen met één van de vrijwilligers van een groep langs bij de cliënt. Er wordt gekeken naar wat de klus precies inhoudt, wat er aan materiaal nodig is en of er een klik is.   

Op de dag van de klus gaat een medewerker van Present samen met het groepje naar de cliënt om op te starten. Er wordt gekeken of alles wat nodig is aanwezig is. Aan het einde van de klus komt de medewerker terug om samen af te sluiten.  

Contactinformatie

Heb jij vragen over de 100 Radboudgebaren? Neem dan contact op met radboudgebaren [at] ru.nl (radboudgebaren[at]ru[dot]nl)

Meer informatie over Stichting Present