Radboud Getaway Fellowship participants 2023
Radboud Getaway Fellowship participants 2023

Eerste Radboud Gateway Fellowship studenten deden stage bij FNWI

Dit jaar markeerde de succesvolle start van het Radboud Gateway Fellowship. Om diversiteit te vergroten en meer toegang tot de wetenschap te creëren, werden vorig jaar de Radboud Gateway Fellowships opgericht.

Doel van de fellowship is om studenten uit landen met beperkte toegang tot wetenschappelijke bronnen de mogelijkheid te bieden om 1-3 maanden door te brengen in een van de labs van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Studenten kunnen deze ervaring gebruiken om hun wetenschappelijke carrière in Europa te starten. Deze zomer traden vier studenten (op bachelor- en masterniveau) uit India en Iran toe tot de faculteit en deden ze stages in experimentele biologie en computationele analyse.

Het succes van deze ronde baant de weg voor de oproep van volgend jaar. Studenten hebben tot 31 januari 2024 de tijd om te solliciteren naar een stage in de zomer van 2024.

Radboud Gateway Fellowship 2024

De beurs biedt een vergoeding voor huisvesting en reiskosten voor stagiairs die naar de Radboud Universiteit komen. Dagelijkse kosten om te leven dient de student zelf te dekken. Per jaar zullen 3 stagiairs worden geselecteerd en gefinancierd voor stages die 1-3 maanden duren. Sollicitanten die niet worden geselecteerd, krijgen nog steeds de kans om zich op eigen kosten bij Radboud aan te sluiten.

Aanmeldvereisten

  • De student is momenteel ingeschreven aan een universiteit als bachelor- of masterstudent in een land waar onderzoeksfinanciering beperkt is; de nadruk ligt op studenten uit landen met lage en middeninkomens.
  • De student heeft steun van een gastlaboratorium aan de Radboud Universiteit.

Wat moet je aanleveren?

  • Motivatiebrief van de student (max 2 pagina's, lettergrootte min 11, min 1.15 regelafstand) inclusief korte beschrijving van stageproject en toekomstplannen hoe de stage zal worden gebruikt voor carrièreontwikkeling.
  • CV (2 pagina's).
  • Steunbrief van het gastlaboratorium aan de Radboud Universiteit (1 pagina, bevestiging dat de stagiair dagelijkse begeleiding en financiële dekking voor het wetenschappelijk werk zal ontvangen).
  • Bewijs van inschrijving aan de thuisuniversiteit en afschriften van behaalde cursussen.

Tijdlijn

  • oktober 2023: aanmelding opent
  • 31 januari 2024: aanmelddeadline om 23:59
  • maart: selectieprocedure door commissie
  • mei-december: studenten komen stage lopen aan de Radboud Universiteit.

Hoe aanmelden?

Stuur alles wat je aan moet leveren naar gateway-fellowship [at] science.ru.nl (gateway-fellowship[at]science[dot]ru[dot]nl)

Contactinformatie

Voor meer informatie, neem contact op met gateway-fellowship [at] science.ru.nl (Lisa Genzel).

Thema
Diversiteit