Uitreiking eredoctoraat Mary Beckman
Uitreiking eredoctoraat Mary Beckman

Eredoctoraat Mary Beckman

Tijdens de Dies Natalis, de viering van het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit op 17 oktober, ontving Mary Beckman, emeritus hoogleraar Taalwetenschap aan de Ohio State University, een eredoctoraat. Dit werd uitgereikt door erepromotor Mirjam Ernestus en de net daarvoor geïnstalleerde rector magnificus José Sanders. In haar rede ging Mary Beckman in op haar befaamde onderzoek, waarvan vooral de koppeling van fonologie en fonetiek een belangrijk onderdeel van was.

De dagen na de uitreiking van haar eredoctoraat is Mary Beckman op de campus meermaals in gesprek gegaan met onderzoekers, PhD’ers en studenten van de Faculteit der Letteren. Ook heeft zij deze week een lezing gegeven in de CLS Talks-reeks. In een goedgevulde zaal nam ze de toehoorders mee in haar onderzoek naar 'Phonetic transparency and structural ambiguity at the base of the prosodic hierarchy'.

Na een feestelijke, interessante en bovendien gezellige week is eredoctor Mary Beckman weer teruggevlogen naar de Verenigde Staten. We bedanken haar voor haar bezoek.

Meer weten over Mary Beckman? Lees hier een interview.

Contactinformatie

communicatie [at] let.ru.nl (communicatie[at]let[dot]ru[dot]nl)

Thema
Taal