QANS Questionnaire & Nomination Software

eScience Center Beurs voor QANS questionnaire and nomination software

In de sociale wetenschappen en in het onderwijs zijn peer-nominaties een gebruikelijke en betrouwbare methodologie om gedrag, relaties, status en sociale netwerken in groepen (bijvoorbeeld klaslokalen) te meten. Hoewel de methoden voor peer-nominaties volledig geautomatiseerd zijn, zijn bestaande softwareprogramma's duur en ontoereikend. Daarom moeten veel onderzoekers RSE's inhuren om hun peer nominaties te programmeren en de gegevens voor- en na te verwerken. Met de QANS questionnaire and nomination software kunnen deze problemen opgelost worden.

Loes Pouwels, Toon Cillessen, Yvonne van den Berg, Sanyogita Khare, Jamie Rhiannon Fehribach, Desi Beckers and Giovanni ten Brink hebben een an E-Science beurs gekregen om de QANS software te verbeteren. Samen met research software engineers van E-Science, zullen zij (a) QANS’ workflow technologieën and software praktijen verbeteren, (b) QANS meer sustainable and gebruiksvriendelijk maken, and (c) functinaliteiten voor automatische data visualisatie en klassenrapporten toevoegen.

Met dit project willen ze QANS verder ontwikkelen tot een geïntegreerde en gebruiksvriendelijke software die onafhankelijk kan worden gebruikt door wetenschappers om een gemeenschappelijke database voor meta-analyses te creëren, en door een breed scala aan praktijkpartners (docenten) om het welzijn van leerlingen op school te monitoren.