Esther Papier portret
Esther Papier portret

Esther Papies benoemd tot hoogleraar Enduring Behaviour Change for Sustainability

Esther Papies is per 1 juni 2024 benoemd tot hoogleraar Enduring Behaviour Change for Sustainability aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

Papies' onderzoek richt zich op het ondersteunen van de overgang van mainstream consumenten naar een meer plantaardig voedingspatroon. Daarnaast zal ze haar werk op het gebied van het verbeteren van het klimaat onder meer bevoorrechte groepen uitbreiden, waarbij ze gedragsverandering gebruikt om systeemverandering te ontketenen. Met behulp van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden bestudeert dr. Papies hoe we weerklank in plaats van weerstand kunnen creëren door de gezondheids- en sociale voordelen van het tegengaan van klimaatverandering te omarmen. Papies: “Ik ben enorm enthousiast om als nieuwe hoogleraar aan de Radboud Universiteit te komen werken. Het aanpakken van klimaatverandering is een geweldige kans om gezondere, eerlijkere, gelukkigere en duurzamere samenlevingen te creëren. Dit kan echter niet worden bereikt door alleen individuele gedragsverandering - we hebben interdisciplinaire samenwerkingen nodig om dit in bredere maatschappelijke transformaties in te bedden.’

Over Esther Papies

Esther Papies werd in 1980 geboren in Bielefeld, Duitsland en studeerde van 1999-2002 Sociale Wetenschappen aan het University College Utrecht. In die jaren studeerde ze ook 6 maanden Psychologie en Politicologie aan de Universiteit van Californië in de Verenigde Staten. Ze behaalde haar Master in Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan dezelfde universiteit in 2008. Daarna werkte ze aan de Universiteit Utrecht als assistent en universitair hoofddocent bij de afdeling Sociale Psychologie, voordat ze in 2015 naar de University of Glasgow verhuisde. Aan de University of Glasgow startte ze het Healthy Cognition Lab, waar ze beginnende onderzoekers begeleidde in een internationale, open wetenschappelijke onderzoeksomgeving.  Aan de University of Glasgow ontving ze onlangs de prijs voor Best College Teacher voor het College of Medical, Veterinary and Life Sciences, voor haar cursus “The Psychology of Climate Change”, die ze ook aan de Radboud Universiteit zal geven.

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie via 024 361 6000 of media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl). 

Thema
Duurzaamheid, Gedrag, Samenleving