Evelien Poelen
Evelien Poelen

Evelien Poelen benoemd tot bijzonder hoogleraar Gepersonaliseerde zorg bij mensen met een licht verstandelijke beperking

Evelien Poelen is per 1 mei 2024 benoemd tot bijzonder hoogleraar Gepersonaliseerde zorg bij mensen met een licht verstandelijke beperking aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De leerstoel is een samenwerking van Pluryn en de Radboud Universiteit.

Poelen ziet de leerstoel vooral als een impuls voor een gepersonaliseerde aanpak in de zorg: ‘Bij mensen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen is sprake van complexe en meervoudige problematiek, zoals het samengaan van agressie en verslaving. Een passend en effectief zorgaanbod voor deze doelgroep is heel erg afhankelijk van de specifieke persoon. Dat vraagt om maatwerk in de zorg en ook in onderzoek moeten we een gepersonaliseerde aanpak gebruiken om te leren wat werkt voor verschillende cliënten. We kunnen nieuwe specialistische kennis opdoen en delen om de kwaliteit van zorg voor de cliënt te verbeteren.' 

Onderwijs

Naast een onderzoeksopdracht wacht Poelen als bijzonder hoogleraar een onderwijstaak. 'De komende drie jaar verzorg ik onderwijs voor studenten Pedagogische Wetenschappen, de gedragswetenschappers van de toekomst. De complexe problematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking en de specialistische zorg van Pluryn is hen vaak nog niet bekend. Daar hoop ik verandering in te brengen en tegelijk enthousiasme te kweken voor het werken met deze doelgroep', aldus de hoogleraar.

Over Evelien Poelen

Evelien Poelen (1979, Groesbeek) studeerde in 2002 af aan de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. In 2008 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit en was tot 2012 post-doc en docent bij het Behavioural Science Institute aan dezelfde universiteit. Vanaf 2012 werkt ze als Senior onderzoeker bij Pluryn. De afgelopen jaren hield zij zich onder meer bezig met de onderbouwing van verschillende interventies voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Contactinformatie