Stralende vrouw in sportruimte
Stralende vrouw in sportruimte

Eveline: Kom in beweging!

Voldoende bewegen en ontspannen zijn belangrijk voor zowel je fysieke gezondheid als je mentale welbevinden. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat bewegen ook een positieve invloed heeft op studie- en werksucces en het voorkomen van ziekteverzuim. Mensen die actief zijn zitten lekkerder in hun vel en presteren beter.

Eveline

Eveline werkt aan de Radboud Universiteit en heeft een lidmaatschap bij Radboud Sport & Cultuur. In deze editie van ‘Kom in beweging!’ lees je wat ze hier zo fijn aan vindt. 

“Door het enthousiasme van de RSC-docenten vliegt een uurtje sporten zo voorbij. Even snel douchen en voor je het weet zit je weer fit achter je bureau.”

“Tijdens mijn studententijd werd ik lid van het sportcentrum zodat ik bij Apeliotes kon hockeyen. Jaren later, toen ik bij de Radboud Universiteit ging werken, nam ik een abonnement vanwege de fitness. Ik ging toen vaak na mijn werk een uurtje sporten. Pas na de geboorte van mijn kinderen ontdekte ik de ticketuren. Ik begon met ‘zwanger & fit’ om weer in shape te komen maar stapte al gauw over naar de ‘body workout’. Nu, 16 jaar later, ga ik hier nog steeds naartoe, afgewisseld met ticketuren ‘X-go’ en ‘barbell workout’.”

Voordelen

“Het grote voordeel van Radboud Sport & Cultuur vind ik dat het zo lekker dicht bij mijn werkplek is. Dit maakt het voor mij heel makkelijk en laagdrempelig om even een uurtje te gaan. Heel soms doe ik dit voor mijn werk, maar meestal daarna en op woensdag zelfs tijdens. Ik begin dan eerder en sport in een verlengde lunchpauze. Mijn leidinggevende is gelukkig ook overtuigd van het belang van voldoende bewegen en door het enthousiasme van de RSC-docenten vliegt een uurtje sporten zo voorbij. Even snel douchen en voor je het weet zit je weer fit achter je bureau.”

Doel

“Mijn streven is om drie keer per week een uur te sporten. Ik doe dit omdat ik merk dat ik me hierdoor fitter voel en omdat ik graag vitaal oud wil worden. Ik beweeg dus voor zowel het korte- als het langetermijneffect. Daarnaast vind ik het gewoon heel gezellig om samen met anderen iets te doen. Ik heb meerdere vriendinnen en collega’s met wie ik regelmatig samen ga en zelfs af en toe iets nieuws probeer. Zo hebben mijn collega en ik ooit een cursus paaldansen gevolgd en probeer ik nu een vriendin mee te krijgen naar de cursus borstcrawl. Dat heb ik altijd al willen leren en bij Radboud Sport & Cultuur kan dat gewoon!”

Eveline

Kom ook in beweging

Met een aanbod van wel 80 verschillende activiteiten, zeer ruime openingstijden en professionele begeleiding biedt Radboud Sport & Cultuur uitgebreide beweeg- en ontspanningsmogelijkheden voor iedereen. Je kunt veel nieuwe dingen proberen en er is altijd iets dat bij je past. Jouw vitaliteit en welbevinden zijn het waard om aan te werken! Bekijk de mogelijkheden en kom in beweging. 
 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Sports