Vitrinekast in de Library of Science met speciale collecties
Vitrinekast in de Library of Science met speciale collecties

Expositie “vrouwen in de wetenschap” in Library of Science

De expositie “vrouwen in de wetenschap” is geopend in de Library of Science bij FNWI. Manon Lambooij, student geschiedenis, en Willem Halffman, wetenschapper bij FNWI (Institute of Science in Society) hebben een selectie boeken van en over vrouwen in de bètawetenschappen geselecteerd. Ook zorgden zij voor begeleidende teksten en afbeeldingen. Het resultaat is te zien in de twee vitrinekasten in de Library of Science.

Bij de opening op 23 mei waren tevens drie boeken uit de Bijzondere Collecties te bewonderen, te weten:

  1. Aletta Jacobs: “De vrouw : haar bouw en haar inwendige organen : aanschouwelijk voorgesteld door beweegbare platen en met geïllustreerden, verklarenden tekst : een populaire schets” - 1898
  2. Émilie du Châtelet (Gabrielle Émilie Le Tonnelier de Breteuil, marquise du Châtelet) : "Institutions de Physique" - 1740
  3. Bertha Hoola van Nooten: "Fleurs, fruits et feuillages choisis de la flore et de la pomone de l'ile de Java" - 1863

Deze boeken zijn normaals gesproken enkel beschikbaar ter inzage in de leeszaal van de Bijzondere Collecties. Dit regel je door het boek aan te vragen in RUQuest.

In de selectie- en organisatiecommissie zitten naast Willem en Manon ook Herma Cuppen (Hoogleraar FNWI - Theoretical and Computational Chemistry), Carla Rita Palmerino (Hoogleraar FFTR - Geschiedenis van de filosofie) en Marieke van der Eerden (informatiespecialist UB - Library of Science). Eefje Roodenburg en Chris Dols (conservatoren Bijzondere Collecties) en Valerie Smits (managementondersteuner) hebben de inzage in de drie boeken en de scans uit de Bijzondere Collecties mogelijk gemaakt.

De expositie is t/m 31 oktober te bewonderen tijdens openingstijden van de Library of Science.

Namens de selectie- en organisatiecommissie
Marieke van der Eerden
HG00.011
024-3652567
infobfac [at] ubn.ru.nl (infobfac[at]ubn[dot]ru[dot]nl)
UB-gids FNWI

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Library of Science
Gaat over persoon
dr. W. Halffman (Willem)