Winnaars onderwijsprijzen 2022
Winnaars onderwijsprijzen 2022

Facultaire onderwijsprijzen voor Juriaan Metz, Steffen Wiedmann en Simona Samardjiska

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica zijn de jaarlijkse facultaire onderwijsprijzen uitgereikt. Dit jaar kregen niet één, maar twee docenten de senior onderwijsprijs: Juriaan Metz en Steffen Wiedmann. Beiden werden al eerder genomineerd voor de onderwijsprijs. De onderwijsprijs voor junior docent ging dit jaar naar Simona Samardjiska.

Juriaan Metz

De jury roemt Juriaan Metz om zijn hoge scores in de onderwijsevaluaties. Daarnaast begeleidt hij veel stagiaires op de werkvloer, met groot succes. Hij zet zich actief in voor het verbeteren van zijn cursussen en is betrokken bij de verbetering van het gehele curriculum. Daarnaast is hij coördinator van het Biology bachelorprogramma, en programmacoördinator van het Faculty of Science Honours Programme.

Steffen Wiedmann

Het onderwijs-cv van Steffen is indrukwekkend, vindt de jury. Steffen Wiedmann is erg enthousiast over zijn vak en weet dit enthousiasme moeiteloos over te brengen op zijn studenten. Daarnaast pakt hij veel extra taken op, ook buiten zijn directe taakstelling. Zo is hij lid van de opleidingscommissie Natuur- en Sterrenkunde en is hij coordinator van twee onderwijsprogramma’s.

Simona Samardjiska

Simona is een geliefd docent; studenten waarderen haar cursussen en de interactie die Simona Samardjiska tot stand brengt tijdens de cursus. De jury waardeert daarnaast de diversiteit aan taken die Simona uitvoert. Ze is zeer actief in de GenDi commissie en bij de Radboud Women of Computing Science. Haar betrokkenheid bij deze commissies is oprecht en intensief. De jury vindt de taken die Simona uitvoert naast haar eigen cursussen voor een juniordocent erg indrukwekkend.