Faculteit der Letteren roept Nijmegen in mei uit tot 'Taalhoofdstad'

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit roept Nijmegen in mei uit tot 'Taalhoofdstad'. In deze maand krijgt schrijver Adriaan van Dis een eredoctoraat en organiseert de faculteit verschillende activiteiten rondom taal en cultuur.

 

Faculteit der Letteren roept Nijmegen in mei uit tot 'Taalhoofdstad'

De Faculteit der Letteren roept Nijmegen op maandag 9 mei uit tot ‘Nijmegen Taalhoofdstad’. In een aansluitende campagneweek week ontvangt schrijver Adriaan van Dis een eredoctoraat en kun je vier dagen lang deelnemen aan bijna 50 activiteiten rondom taal en cultuur.

We ademen talen en culturen op de campus. Naast de vele opleidingen van de Faculteit der Letteren zijn er op en nabij de universiteit toonaangevende instituten voor taalonderzoek en onderzoek naar taal en hersenen te vinden. Denk aan het Centre for Language Studies, Radboud In’to Languages, het Donders Instituut en het Max Planck Instituut. Door Nijmegen uit te roepen tot taalhoofdstad laten we zien wat we te bieden hebben op het gebied van taal en cultuur.

Campagneweek met taalactiviteiten

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 mei de organiseert de Faculteit der Letteren een aansluitende campagneweek. Vier dagen lang kun je deelnemen aan bijna 50 activiteiten rondom talen en culturen.

Blijf op de hoogte van het programma en meld je aan voor de activiteiten!

 

Eredoctoraat Adriaan van Dis

Ook ontvangt schrijver Adriaan van Dis op woensdag 11 mei een eredoctoraat vanwege zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen. Al jaren pleit hij als schrijver, commentator en documentairemaker voor meer geletterdheid. Hij is daarnaast ambassadeur van de Faculteit der Letteren en Nijmegen Taalhoofdstad.

Studenten van de Radboud Universiteit krijgen de kans om direct na de uitreiking van het eredoctoraat in gesprek te gaan met de bekende schrijver. Lijkt jou dat leuk? Stuur een video in! De beste inzenders worden uitgenodigd om hun vragen te stellen op het podium van concertgebouw De Vereeniging.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie, de activiteiten en het eredoctoraat van Adriaan van Dis op www.ru.nl/taalhoofdstad.

Heb je vragen of feedback? Stuur dan een e-mail naar
communicatie [at] let.ru.nl.

Contactinformatie

Thema
Taal

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.