Floris Rutjes
Floris Rutjes

Floris Rutjes benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV)

Professor Floris Rutjes, directeur van het Institute for Molecules and Materials (IMM) van de Radboud Universiteit, is benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). De KNCV kent speciale erkenning toe in de vorm van erelidmaatschap, aan leden die buitengewone inspanningen hebben geleverd voor de KNCV, de chemische gemeenschap in Nederland en Europa, en het vakgebied van de scheikundige wetenschappen.

Boegbeeld van de scheikunde in Nederland

Prof. Rutjes is benoemd tot erelid vanwege zijn uitstekende inspanningen voor het bevorderen van de zichtbaarheid van de chemie, in Nederland en daarbuiten. Rutjes' enthousiasme en toewijding worden benadrukt in zijn functie als president van EuChemS en zijn rol in de organisatie van het IUPAC|CHAINS2023 World Chemistry Congress. Hij fungeert als een prominent boegbeeld voor de Nederlandse chemische wetenschap en bevordert wereldwijde verbindingen en samenwerkingen in het chemieveld. "Ik voel me oprecht vereerd om erkend te worden als erelid; het voelt als waardering voor mijn werk bij de KNCV en mijn toewijding aan het onderzoeksveld van de scheikunde," aldus Rutjes.

Synthetische Organische Chemie 

Rutjes is professor in Organic Synthesis, de onderzoeksgroep van het IMM. De groep ontwerpt en synthetiseert biologisch relevante kleine moleculen en ontwikkelt nieuwe duurzame synthesemethoden. De fundamenteel georiënteerde groep streeft actief samenwerkingen na met bedrijven en industrie. Rutjes draagt bij aan verschillende chemische wetenschapsgemeenschappen die de uitwisseling van (wetenschappelijke) ontwikkelingen en ideeën voor toepassing en innovatie ondersteunen.

KNCV 

De KNCV is de grootste beroepsvereniging voor chemici in Nederland. De KNCV is ambassadeur voor de chemie, levenswetenschappen en procestechnologie in Nederland. Deze vakgebieden spelen een cruciale rol bij het bevorderen van onze samenleving en het welzijn van de gemeenschap. Naast het bevorderen van verbindingen en representatie-inspanningen zet de KNCV zich in voor het bevorderen van een nauwkeurige weergave van de chemie door te zorgen voor een precieze en uitgebreide behandeling van het onderwerp.

rutjes kncv

Contactinformatie

Thema
Moleculen en materialen, Samenleving