'Frontiers in Conflict Resolution Conversation Series' aflevering 2: Amy Schmitz

In een nieuwe aflevering van de 'Frontiers in Conflict Resolution Conversation Series' van de onderzoeksgroep Institutions for Conflict Resolution heeft universitair docent Internationaal recht Enguerrand Marique een gesprek met professor Amy Schmitz. Schmitz bekleedt de John Deaver Drinko-Baker & Hostetler Endowed Chair in Law aan de Moritz University (Ohio, VS) en is mededirecteur van het Translational Data Analytics Institute Responsible Data Science.

Marique en Schmitz praten over de toekomst van internationale arbitrage. Schmitz bespreekt de uitdagingen en kansen van virtuele arbitrage, waarbij ze zich met name richt op de eerlijkheid van digitale geschillenbeslechtingsprocedures. Ze beschrijft ook het potentieel van iteratieve AI voor de praktijk van internationale arbitrage.