Hand met Billie Cup

Geen wegwerpbekers meer vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 worden er geen Single Use Plastics (SUPs) meer gebruikt op de campus van de Radboud Universiteit. Een belangrijk onderdeel van deze wegwerpproducten zijn de wegwerpbekers: we gebruikten er over de hele campus in 2022 zo’n 320.000! Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen met ‘bring your own cup’.

Bring your own cup houdt in dat je ervoor kan kiezen om een eigen beker vanuit huis mee te nemen of een Billie Cup te gebruiken. In de horeca krijg je jouw drankje standaard in servies of in een Billie Cup en in de automaten moet je zelf voor een beker zorgen. Je kan daar natuurlijk een Billie Cup voor gebruiken, maar dit kan ook een beker zijn die je zelf meeneemt. Begin volgend jaar worden er verspreid over de campus 6 automaten geplaatst met Billie Cups, zodat er altijd een herbruikbare beker verkrijgbaar is. Deze worden geplaatst op de volgende locaties:

• De Refter
  • Maria Montessorigebouw: bij grand café de Iris
  • Grotiusgebouw: begane grond
  • Huygensgebouw: eerste etage (bij Douwe Egberts Coffee Kitchen)
  • Universiteitsbibliotheek: bij de coffee corner
  • Elinor Ostromgebouw: eerste verdieping (bij Douwe Egberts Coffee Kitchen)

De milieu-impact van de wegwerpbekers die wij jaarlijks gebruiken is groot. Daarom is het belangrijk dat we met zijn allen bijdragen aan deze stap richting een duurzame campus.

Organisatieonderdeel
Food & Beverage