Duitse leerlingen aan het werk
Duitse leerlingen aan het werk

Geslaagde uitwisseling Duitse Taal en Cultuur en Gesamtschule Kempen

Op 25 januari organiseerde de opleiding Duitse Taal en Cultuur in samenwerking met de Gesamtschule Kempen een uitwisseling voor Nederlandse en Duitse leerlingen. Het thema: Met muziek de wereld rond!

Ongeveer twintig bovenbouwleerlingen van het vwo werkten op de campus van de Radboud Universiteit in groepjes met actuele Duitstalige en Nederlandstalige songteksten. Naast tijdloze thema’s zoals de eerste vakantieliefde (“Ik vond de liefde, nu is het weg”, Ben R – 25 Nachten) werden ook actuele thema’s zoals duurzaamheid en het gebruik van sociale media bij het reizen naar verre landen bediscussieerd (“Fotografier' mir die Finger wund, akribischer Hintergrund, Ich bin hier nicht zum Spaß, ich produziere Erinnerung”, “Denn ich will gute Luft, ich bin naturbewusst, Ich zahle auch den Preis, Flugzeugschmutz im CO₂-Fußabdruck” – Alligatoah, Wie Zuhause).

Veel dank aan docent René Teige van de Gesamtschule Kempen voor de prettige samenwerking en vooral aan alle leerlingen voor het meedoen!


Het project werd in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland financieel ondersteund door de Europese Unie en de Interreg-partners.
 

Contactinformatie

pucofsociety [at] let.ru.nl (pucofsociety[at]let[dot]ru[dot]nl)