Getekende afbeelding van een geel poppetje omringd door wolven.
Getekende afbeelding van een geel poppetje omringd door wolven.

Gids over twijfelachtige uitgeverspraktijken

Er is een praktische gids gemaakt om wetenschappers te helpen met het vermijden van uitgevers van mindere of zelfs slechte kwaliteit. De diensten die deze uitgevers leveren zijn van onvoldoende kwaliteit.

In de slechte gevallen is het peer review proces niet op orde, of ontbreekt zelfs helemaal. Een verkeerde keuze kan een gevolg zijn van onbewust handelen, een ambitie om snel veel te publiceren, of een bewuste poging van malafide uitgevers om onderzoekers geld afhandig te maken. 

Deze gids, gemaakt door open access specialisten van Nederlandse universiteiten, geeft onderzoekers handvaten en indicatoren die kunnen helpen bij het identificeren van twijfelachtige praktijken, zodat zij een bewustere keuze kunnen maken voor kwaliteit. De gids is hier gratis te downloaden.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie? De Library of Science organiseert op dinsdag 23 april van 13.00 tot 13.15 uur een coffee lecture over dit onderwerp. Je kunt je hier aanmelden.

Contactinformatie

Voor alle vragen over open access publiceren kun je contact opnemen met het open access team: openaccess [at] ubn.ru.nl (openaccess[at]ubn[dot]ru[dot]nl) We helpen je graag!

Organisatieonderdeel
Library of Science