Grand Café de Iris
Grand Café de Iris

Grand Café de Iris vanaf 4 maart volledig vegetarisch of vegan

Van grotendeels naar helemaal: Grand Café de Iris stapt over op een volledig vegetarisch en vegan assortiment. Op de eerste verdieping van het Maria Montessorigebouw kun je vanaf maandag 4 maart de hele dag terecht voor koffie, lunch of een lekker tussendoortje. Precies zoals je gewend bent, maar dan helemaal vega(n)!

Het groene initiatief van de Iris valt samen met de start van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel: een campagne die uitdaagt om een week lang geen vlees en zuivel te eten of te drinken. Ga je ook de uitdaging aan? 

Focus op vega(n) eten en drinken

Onze dagelijkse keuzes rondom eten en drinken zijn van grote invloed op de wereld om ons heen – en spelen daarom een belangrijke rol in het streven naar duurzaamheid op de campus van de Radboud Universiteit. Nu en in de komende jaren kiezen we voor seizoensgebonden en natuurlijke producten van dichtbij. Voedselverspilling beperken we tot een minimum en we stimuleren de keuze voor duurzame producten. Op dit moment is 75% van het aanbod van de horecagelegenheden op de universiteit vegetarisch of veganistisch. In 2024 gaan we naar minimaal 80%. Om dat percentage te halen worden er in de Iris nieuwe producten en recepten getest die bij succes op meerdere plekken op de campus verkocht worden. De overstap van de Iris vormt een mooie stap in de doelstelling van 80% vega(n) aanbod  – en maakt dat je altijd een duurzame keuze tot je beschikking hebt in je lunch- of koffiepauze! 

Lees meer over duurzaamheid in eten en drinken

Groen steentje bijdragen? 

Natuurlijk blijft er altijd ruimte voor en behoefte aan verbetering. Ontdekken hoe jij zelf kunt bijdragen aan duurzaamheid op de campus? In dit nieuwsbericht hebben we een aantal initiatieven op een rijtje gezet: kom bijvoorbeeld in actie binnen je opleiding of eigen onderzoek, of richt een nieuwe groep op die zich bezighoudt met duurzaamheid.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Campus & Facilities