Grensoverschrijdend gedrag

De uitzending van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland maakte veel los. Misschien riep dit bij jou ook een vervelende herinnering op aan wat jou is overkomen. Weet dat je altijd in gesprek kan met een vertrouwenspersoon, ook als je twijfelt of je wel een melding wil doen.

Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon kan je bijvoorbeeld helpen om zaken op een rij te zetten. Je beslist uiteindelijk zelf of je wel of niet een melding wil doen. Een gesprek is altijd vertrouwelijk en ons team Vertrouwenspersonen is er voor jou. We staan voor je klaar: meer informatie vind je hier. Wil je met een vertrouwenspersoon in gesprek, stuur een kort berichtje naar: vertrouwenspersonen [at] ru.nl (vertrouwenspersonen[at]ru[dot]nl)

Vertrouwenscontactpersoon

Binnen sommige studentenorganisaties zijn er ook vertrouwenscontactpersonen. Studenten die een melding willen maken over bijvoorbeeld discriminatie, pestgedrag, agressie en (seksuele) intimidatie binnen de studentenorganisatie kunnen bij deze persoon terecht. Deze vertrouwenscontactpersoon verzorgt de eerste, laagdrempelige, opvang en kan indien nodig de melder doorverwijzen naar bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon van de Radboud Universiteit. Lees in het artikel van ANS meer over deze vertrouwenscontactpersonen en de training die zij volgen.

Vice-voorzitter: ‘Ik realiseer me heel goed dat de intentie voor een veilige campus gemakkelijk uitgesproken en opgeschreven is’

In haar eerste column blikt Agnes Muskens, de nieuwe vice-voorzitter van het College van Bestuur, terug op haar eerste werkweken en gaat ze in op het onderwerp sociale veiligheid. Lees haar column op ru.nl.