Health Food Wall in de Universiteitsbibliotheek
Health Food Wall in de Universiteitsbibliotheek

Health Food Wall: 24/7 een gezonde hap to go

Altijd een snelle lunch of snack bij de hand: niet alleen lekker en gezond, maar óók makkelijk mee te nemen! Dat is nu 24/7 mogelijk met de Health Food Walls, die je verspreid over de hele de campus tegenkomt. Misschien heb je er al eentje zien staan, gevuld met voedzame vegan maaltijden en frisse sapjes. Van bananenbrood met walnoot tot een goedgevulde wrap – waar heb jij zin in?

Non-stop open en makkelijk mee

Ga je ’s ochtends vroeg sporten, maar heb je geen ontbijt meer in huis? Of werk je een uurtje langer door en is de horeca op de campus dicht? De Health Food Walls zijn 24/7 open voor de (lekkere) trek. Zo vis je nooit meer achter het net voor de broodnodige eiwitten (of zoetigheid). Snel, eenvoudig en gezond: handig voor als je met een rommelende maag op weg bent naar college.

De slimme techniek van de wall maakt gezond kiezen niet alleen lekker, maar ook makkelijk: je opent de deur met je pinpas, pakt waar je zin in hebt en betaalt automatisch het juiste bedrag (er wordt 20,00 gereserveerd op je betaalpas – en die komt weer terug wanneer je de deur sluit, min de kosten voor je aankoop). Kijken en terugleggen kan dus ook: de automaat scant welke producten weg zijn wanneer de deur weer dichtgaat.

Altijd in de buurt

De automaten bevatten voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rustiek Koreaanse BBQ-broodje, een Spicy Sandwich of een Flatbread Curry Seitan? En dat allemaal plan(e)t based! Nieuwsgierig geworden? Ruil die boterham met pindakaas vandaag dan eens in voor een Teryaki Noodle Bowl en kom langs bij een van de Health Food Walls. Je vindt ze hier:

  • Maria Montessorigebouw (op de eerste verdieping bij De Iris, vlakbij de koffieautomaat);
  • Berchmanianum (in het werkcafé);
  • The Yard (tegen de muur rechts naast de bar);
  • Grotiusgebouw (vlak achter de Coffeecorner in de hal);
  • Erasmusgebouw (op de 1e verdieping in de hal bij de computerzalen);
  • Universiteitsbibliotheek (naast de Coffeecorner);
  • Huygensgebouw (in de centrale hal bij Giga-Bite) – sinds kort eentje extra!

Slim tegen verspilling

De Health Food Wall automaten worden regelmatig gecontroleerd, schoongemaakt en bijgevuld met een verse voorraad gezonde voeding. Daarbij beperken we verspilling tot een minimum: we zorgen dat er zo weinig mogelijk maaltijden en snacks overblijven en verloren gaan. Soms tref je daardoor een wat legere wall – maar minder keus (vervelend, pech!) betekent minder eten weg!

Heb je vragen of wil je meer weten over de Health Food Wall? Neem een kijkje op de website.