Herdenking moord op Samuel Paty

Op maandag 2 november herdenken Franse scholen de moord op de Parijse leraar Samuel Paty. Ook Nederland staat hierbij stil. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob hebben aan alle onderwijsinstellingen gevraagd om aandacht te besteden aan het belang van de vrijheid van meningsuiting.

Met de minister en de staatssecretaris is de Radboud Universiteit van mening dat docenten in vrijheid en veiligheid hun werk moeten kunnen doen, zodat onze kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers die kunnen samenleven in een land dat wordt gekenmerkt door vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Daarom hangen op 2 november de vlaggen op de Radboud Universiteit halfstok, net zoals bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere onderwijsinstellingen.

Herdenking moord op Samuel Paty

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.