Alles over je pensioen
Alles over je pensioen

Hoe pak je discriminatie en intimidatie aan? Leer het via deze module

De Radboud Universiteit streeft een veilige, inclusieve en rechtvaardige academische gemeenschap na. Daar is geen ruimte voor discriminatie en intimidatie. Maar hoe herken je zo’n situatie en wat kun je op dat moment doen? Je leert het in de module Tackling Harrasment. Na afloop ontvang je een certificaat. Bovendien maak je kans op T-shirt van de DEI-office als je de module voor 31 oktober invult.

Het nadoen van iemands accent, een opmerking over iemands kleding of  het maken van aannames op basis van iemands seksuele voorkeur. Intimidatie komt in vele vormen voor: soms signaleer je het duidelijk, soms is het lastig te herkennen. In veel gevallen kun je als actieve omstander in actie komen om iemand te ondersteunen die haat of intimidatie ervaart.

De module Tackling Harrasment helpt je situaties waarin gediscrimineerd of geïntimideerd wordt herkennen en biedt handvatten om in dit soort situaties passend te handelen. Als Radboud Universiteit moedigen we al onze studenten en medewerkers aan om deze module te volgen. We geloven dat deze kennis bijdraagt aan een campus waar we ons allemaal op onze plek voelen.

Mail na het voltooien van de module naar inclusion [at] ru.nl (inclusion[at]ru[dot]nl) om een lid van het DEI-team te ontmoeten en je prijs in ontvangst te nemen.

Module volgen

Strategisch plan Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie

De module maakt deel uit van de strategie die deze zomer werden gepresenteerd in het plan Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DGI) dat de Radboud Universiteit deze zomer lanceerde. Het plan heeft als doel om via concrete interventies om de komende jaren een inclusieve universitaire gemeenschap te bevorderen.

Het DGI-plan komt ook aan bod tijdens Diversity Day op 4 oktober 2022. Op die dag vol activiteiten rondom diversiteit en inclusie zullen we met verschillende partners (o.a. HAN en het Max Planck Instituut) gesprekken voeren over waar we staan, wat we bereikt hebben, en waar we naar toe willen. Alle studenten en medewerkers zijn van harte uitgenodigd voor deze gesprekken en de andere programmaonderdelen van Diversity Day. 

Meer informatie en aanmelden voor Diversity Day

Contactinformatie

Thema
Diversiteit