Initiatief 'Jurist Doet WAT' genomineerd voor Gouden Zandloper

Het initiatief ‘Jurist Doet WAT’, een samenwerking tussen het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) en het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R), is door Advocatie genomineerd voor een Gouden Zandloper in de categorie Environmental, Social & Governance.

De Gouden Zandlopers worden jaarlijks in zeven categorieën uitgereikt aan diverse individuen en initiatieven binnen het juridische domein.

‘Jurist Doet WAT’ richt zich op het leveren van een actieve bijdrage aan de verduurzaming van de economie en de samenleving. Het initiatief inspireert juristen om actief bij te dragen aan maatschappelijke kwesties en duurzaamheid in hun dagelijkse praktijk te integreren. Met diverse programma’s en activiteiten heeft 'Jurist Doet WAT' een platform gecreëerd waar juristen kennis kunnen delen, samenwerken en innoveren.

De aanleiding voor het initiatief was de overheidscampagne 'Iedereen Doet WAT'. Deze campagne liet zien dat iedereen een positieve impact kan hebben op het klimaat. De nominatie voor een Gouden Zandloper onderstreept de positieve impact die deze juridische variant van het initiatief heeft gehad.

De winnaars van de Gouden Zandlopers worden op donderdag 12 september 2024 bekendgemaakt in KIT in Amsterdam. Het tweede Jurist Doet WAT-congres, met als thema 'De jurist: flessenhals of blikopener bij verduurzaming?', vindt plaats op donderdag 26 september 2024.