Israël en Palestijnse gebieden

De Radboud Universiteit is zeer bezorgd over het gewapende conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van het geweld. We voelen ons verbonden met alle studenten en medewerkers die direct of indirect getroffen zijn door de huidige situatie. We spreken ons uit tegen elke vorm van schending van mensenrechten.

Wetenschappers spelen een rol bij het duiden van de context van het voortdurende conflict. Een werkklimaat waarin respectvol met elkaar wordt omgegaan en waarin ruimte is voor emoties, is daarvoor een vereiste. Als universiteit willen we de dialoog faciliteren door voor iedereen een veilige ruimte te bieden. Vrije meningsuiting is daarbij een groot goed, maar kent ook grenzen. Discriminatie, racisme of oproepen tot haat en geweld zijn onacceptabel op onze campus.

We vinden het belangrijk om er als academische gemeenschap voor elkaar te zijn. De universiteit biedt op verschillende manieren ondersteuning. Studenten die behoefte hebben aan begeleiding, kunnen contact opnemen met de studieadviseur van hun opleiding. Medewerkers kunnen terecht bij hun leidinggevende. Ook de Studentenkerk heeft haar deuren geopend. 

Contactinformatie

Heb je een algemene vraag? Dan staan we ook voor je klaar op communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl).