Zomer op de campus
Zomer op de campus

Jaarafsluiting 2023-2024

Het collegejaar is op zijn einde. In dit nieuwsbericht lees je alles over het afronden van het huidige collegejaar, en een aantal zaken om te regelen betreffende het volgende collegejaar of je afstuderen. Lees de informatie goed door, zodat je voorbereid van een welverdiende vakantie kunt genieten.

Afronding collegejaar 2023-2024

Bindend studieadvies (BSA)

Voor eerstejaars bachelorstudenten van de Faculteit der Letteren geldt een bindend studieadvies van 45 EC. Je mag je studie niet voortzetten als je aan het eind van het eerste collegejaar niet voldoet aan deze norm.

Aanvragen diploma's en certificaten

Heb je alle vakken behaald van je bacheloropleiding, pre-masterprogramma of masteropleiding? Vraag dan zo snel mogelijk je diploma of certificaat aan. Heb je nog een aanvraag lopen bij de examencommissie, wacht dan eerst het besluit af voordat je je diploma aanvraagt.

Indien je je bachelor- of masterdiploma nog dit collegejaar wilt behalen, moet je laatste tentamen of scriptie behaald zijn vóór 1 september. Als dit niet lukt, moet je je herinschrijven via Studielink voor het volgende collegejaar.

Inschrijving collegejaar 2024-2025

 

Herinschrijving

Als je je opleiding aan de Radboud Universiteit vervolgt, moet je je herinschrijven via Studielink voor het collegejaar 2024-2025. Regel je herinschrijving bij voorkeur vóór 15 augustus, maar uiterlijk 31 augustus. 

Is je herinschrijving op 1 september niet afgerond, dan kan dit gevolgen hebben voor je inschrijving in het onderwijs, je OV-reisvoorziening, en je toegang tot de RU-systemen.

Inschrijving voor een master aan de Faculteit der Letteren

Start je volgend collegejaar met een masteropleiding aan onze faculteit? Meld je dan via Studielink aan voor de masterspecialisatie die je wilt gaan volgen. Zorg dat je tijdig je bachelordiploma, je pre-mastercertificaat of de toelatingsverklaring hebt aangevraagd. Lees onder het kopje Afstuderen ook wat je moet doen als je in juli of augustus je laatste bachelortentamens maakt.

Inschrijven voor cursussen en (her)tentamens

Inschrijven voor cursussen en bijbehorende werkgroepen in het nieuwe collegejaar kan van maandag 1 juli tot en met uiterlijk vrijdag 12 juli. Bij inschrijving voor een cursus ben je, met een geldige bachelor- of masterinschrijving, automatisch ingeschreven voor de eerste gelegenheid van het tentamen. 

Bij een succesvolle inschrijving ontvang je een bevestiging in Osiris Mededelingen en in je studentenmail. Bewaar deze bevestiging, want het is een bewijs dat je je hebt ingeschreven. Neem contact op met STIP als je deze bevestiging niet hebt gekregen.

‌Vooruitblik volgend collegejaar

Vanaf volgend collegejaar zullen er een aantal dingen veranderen in de informatievoorziening.

‌Vernieuwde website

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe website. Vanaf 1 juli zal daarom alle informatie die je nodig hebt tijdens je studie te vinden zijn op https://www.ru.nl/studenten

Verdwijnen studentenportal

Vanaf het nieuwe collegejaar gaat de studentenportal offline. De informatie die je normaal kon vinden in de portal, zal beschikbaar zijn via https://www.ru.nl/

Contactinformatie

Beschikbaarheid studieadviseurs en STIP-balie

Vanwege de zomervakantie zijn de studieadviseurs van maandag 15 juli t/m vrijdag 16 augustus beperkt aanwezig. Ontvang je een out-of-office op de mail naar jouw studieadviseur, maar kan jouw vraag niet wachten tot de studieadviseur terug is? Neem dan contact op met STIP

Van maandag 15 juli t/m vrijdag 16 augustus is de STIP-balie geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Je kan het STIP buiten deze openingstijden wel mailen via stip [at] let.ru.nl (stip[at]let[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Studenten Informatiepunt Letteren