Berm voor Huygensgebouw
Berm voor Huygensgebouw

Jaarverslag biodiversiteit 2022

De Radboud Universiteit en het Radboudumc werken samen actief aan het bevorderen van biodiversiteit op de campus. De projectgroep Biodiversiteit, met vertegenwoordigers uit beide organisaties, voert het vastgestelde biodiversiteitsbeleid uit. De projectgroep stelt elk jaar een uitvoeringsprogramma op voor het komende jaar en met het jaarverslag kijkt de projectgroep terug op haar activiteiten en behaalde resultaten in het vorige jaar.

De Radboud Universiteit en het Radboudumc werken samen actief aan het bevorderen van biodiversiteit op de campus. De projectgroep Biodiversiteit, met vertegenwoordigers uit beide organisaties, voert het  vastgestelde biodiversiteitsbeleid uit. De projectgroep stelt elk jaar een uitvoeringsprogramma op voor het komende jaar en met het jaarverslag kijkt de projectgroep terug op haar activiteiten en behaalde resultaten in het vorige jaar.

In 2022 zijn bijvoorbeeld moes- en belevingstuinen aangelegd op verschillende locaties op de campus. Ontmoetingsplekken om tot rust te komen, samen te tuinieren, te experimenteren met zaaien en om elkaar te ontmoeten in een andere setting. Ter bevordering van gezondheid en vitaliteit.

De heraanplant van het bos rondom het Disveldpad is uitgevoerd volgens het gezamenlijke plan van wijkbewoners en Radboudmedewerkers. Daar waar eerst een eenzijdig sparrenbos stond, groeien nu een parkbos en een natuurbos dat is gebaseerd op de principes van biodiversiteit en klimaatadaptatie.

In het Jaarverslag Biodiversiteit 2022 vind je meer informatie over deze en andere projecten en initiatieven. Ook in 2023 staan weer mooie, groene initiatieven op het programma, zoals bijvoorbeeld de Internationale Dag van de Biodiversiteit, maandag 22 mei.

Jaarverslag biodiversiteit 2022

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Campus & Facilities
Thema
Duurzaamheid