De cover van De Zoon van de Gazelle met daarop een persoon, liggend op een strand onder een sterrenhemel
De cover van De Zoon van de Gazelle met daarop een persoon, liggend op een strand onder een sterrenhemel

Kamel Essabane en Sabine Wassenberg winnen Berrie Heesenprijs

Kamel Essabane en Sabine Wassenberg hebben op zaterdag 11 november de Berrie Heesenprijs in ontvangst genomen voor hun boek 'De Zoon van de Gazelle'. De Berrie Heesenprijs gaat iedere twee jaar naar vernieuwende en creatieve ideeën op het gebied van kinderfilosofie.

Kamel Essabane, religiewetenschapper en promovendus bij FFTR, en Sabine Wassenberg, filosoof en filosofiedocente, schreven samen het boek 'De Zoon van de Gazelle'. Het is een hervertelling voor kinderen van een beroemd eeuwenoud verhaal, met in elk hoofdstuk een aantal verdiepende vragen. De Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen feliciteert Sabine Wassenberg en Kamel Essabane van harte met de prijs. 

Het boek werd eerder dit jaar al benoemd tot 'Beste filosofische kinderboek van het jaar' tijdens de week van de kinderfilosofie. Nu heeft het boek de Berrie Heesenprijs gewonnen, een tweejaarlijkse prijs voor vernieuwende en creatieve ideeën op het gebied van kinderfilosofie. De jury reageerde lovend op het boek: “Als je het boek in de hand neemt, weet je: hier heb je iets kostbaars in de hand.” 

Verhalen nodigen uit tot verwondering en het verplaatsen in de positie van een ander. Het zorgt voor verbondenheid en gespreksstof. De jury sprak hierover ook erg enthousiast: “Dankzij een parel uit het islamitische verleden, kunnen burgers van heel verschillende origines mekaar terugvinden in een gesprek over… filosofische vragen. Filosoferen met kinderen krijgt met dit boek een multiculturele, intergenerationele, historische, kritische én spirituele dimensie.” 

Meer weten over het boek? Lees het hier of beluister een interview met Kamel over zijn boek op Spotify

Kamel Essabane en Sabine Wassenberg

Contactinformatie

communicatie [at] ftr.ru.nl

Gaat over persoon
K. Essabane (Kamel)