Portret van dr. Katrine Smiet
Portret van dr. Katrine Smiet

Katrine Smiet benoemd als PPS coördinator

Vanaf Januari 2024 zal dr. Katrine Smiet de nieuwe coördinator zijn van de Bachelor Philosophy, Politics & Society (PPS). Ze neemt het stokje over van dr. Arjen Kleinherenbrink. Het faculteitsbestuur dankt dr. Arjen Kleinherenbrink voor zijn rol om het PPS programma tot het succes te maken dat het vandaag is. 

Katrine: 

“Ik ben al bekend met de PPS Bachelor en de PPS studenten als docent in een van de tweedejaars modules. Het is natuurlijk moeilijk om de ‘typische’ PPS student te kenschetsen, maar het is de combinatie van filosofische nieuwsgierigheid met een sterke sociale en politieke betrokkenheid die er voor mij uit springt. Het programma daagt docenten en studenten uit om zich filosofisch te engageren met urgente hedendaagse thema’s: van de klimaatcrisis, racisme en de erfenissen van het kolonialisme, tot de toekomst van de democratie. De filosofie biedt volgens mij handvatten zowel om de wereld waar we vandaag in leven beter te begrijpen en te analyseren, als om je een andere wereld te kunnen voorstellen. 

Ik kijk er naar uit om deze nieuwe rol als coördinator op me te nemen, en samen te werken met veel fantastische collega’s en studenten. Mijn deur staat altijd open voor een gesprek, het liefst met een kop koffie er bij.”

Katrine is universitair docent in het department Metafysica en Filosofische Antropologie, en tevens verbonden aan Radboud Gender & Diversity Studies. Ze is vaak te vinden op de facultaire koffiehoek of op haar kantoor (E.14.20), maar je kunt haar ook bereiken per email: katrine.smiet [at] ru.nl (katrine[dot]smiet[at]ru[dot]nl).

Contactinformatie