groepsfoto
groepsfoto

Kick-off bijeenkomst GS4S in Nijmegen

GS4S had in februari haar startbijeenkomst in Nijmegen. Global Strategy for Skills, Migration and Development (GS4S) is een driejarig Horizon2020 Europe project van 3 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Commissie.

GS4S probeert een beter inzicht te krijgen in de wereldwijde tekorten aan vaardigheden en stelt zowel innovatief arbeidsmigratiebeheer voor in geselecteerde sectoren (IT, zorg en bouw) als alternatieven om deze tekorten aan te pakken. Het project beoogt bij te dragen aan een sociaal duurzame, welzijnsgerichte wereldwijde strategie voor vaardigheden.

De Radboud Universiteit leidt het consortium als projectcoördinator, in een samenwerkingsverband tussen het Centrum voor Migratierecht en Nijmegen School of Management, beide met leden van Radbouds Network on Migrant Inclusion (RUNOMI). Het interdisciplinaire consortium bestaat uit EU- en niet-EU-partners in Oostenrijk, België, Estland, Italië, Nederland, Zwitserland, Egypte, Nigeria en het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen nieuwe gegevens leveren over arbeidsmigratie en alternatieve manieren om tekorten aan arbeidskrachten aan te vullen in zes regio's: de EU, de EER, de Westelijke Balkan, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, West-Afrika en Zuid/Zuidoost-Azië.

 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Centrum voor Migratierecht