Radboud Sounds - Niels Niessen
Radboud Sounds - Niels Niessen

Klinkt als Billie Eilish. Het geluid van Spotify

Hoe associeert Spotify de ene track met de andere? Hoe verandert dit streamingplatform onze muzieksmaak? En hoe is muziek streamen anders dan luisteren naar de radio? Aan de hand van het blurry en kristallen geluid van Billie Eilish plaatst cultuurwetenschapper Niels Niessen een kritische noot bij Spotify.

22.50 – 23.05 uur | Paarse Zaal 

Kom samen luisteren en verder denken en ontdek wat Spotify met muziek doet.

De voertaal is Nederlands.

Over de spreker

Niels Niessen is onderzoeker bij Cultuurstudies aan de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoek bevindt zich op het snijvlak van Cultuurstudies en Film- en Mediastudies, met een focus op ideologiekritiek en de studie van het dagelijks leven in deze digitaliserende tijd.

Radboud Sounds

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds. Het festival over de wetenschap van muziek met lezingen, dans, livemuziek en meer op vrijdag 12 mei 2023, in Doornroosje, Nijmegen. Kom naar Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect van muziek, stel je eigen programma samen en bekijk de wereld van muziek met andere ogen.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects