De Blommers koffiebar in het Grotiusgebouw
De Blommers koffiebar in het Grotiusgebouw

Koffiebar Blommers nu ook in het Grotiusgebouw

Goed nieuws voor de koffieliefhebbers! Met ingang van deze week opent Nijmeegs koffiebegrip Blommers – wellicht ken je ze al uit de hal van het Elinor Ostromgebouw – een tweede pilotlocatie op de campus. Vanaf nu kun je op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 16:00 uur ook in het Grotiusgebouw terecht voor een bakkie kwaliteitskoffie, met liefde bereid door de barista. De samenwerking met Blommers is een uitbreiding van de bestaande pilot, die loopt tot augustus 2024.

“We merken dat er steeds meer vraag is naar koffie van hoogwaardige kwaliteit,” vertelt Berend Blommers. Voor de oprichter van de koffiebranderij uit Nijmegen reden genoeg om een tweede locatie te openen op de campus van de Radboud Universiteit. Lokaal en handgemaakt: bij Blommers word je specialty coffee vers bereid, net als je croissantje of cinnamon bun. “Alle pastries die we verkopen, maken we zelf.”

Coffee Corner verplaatst naar Het Gerecht

De nieuwe vestiging van Blommers komt net om de hoek bij de ingang van het Grotiusgebouw, op de plek waar voorheen de Coffee Corner te vinden was. Die verhuist daarom een stukje: naar Het Gerecht aan de andere kant van het gebouw. Geen zorgen dus, als je verslingerd bent aan die éne specifieke cappuccino. De koffie blijft precies hetzelfde, net als de prijzen.

Wat daarmee wel verandert, zijn de openingstijden van Het Gerecht. Tot nu toe kon je daar overdag wel zitten, maar alleen rond lunchtijd terecht voor een hapje of drankje. De komst van de koffiemachines maakt dat je nu van 08:30 tot 16:30 koffie, thee, fris en wat lekkers kunt halen. Tussen 11:00 en 14:00 uur wordt dat aanbod aangevuld met de bekende lunchmogelijkheden.

Bring your own mug

’s Ochtends en ’s middags werkt Het Gerecht volgens het self service principe. Je oude vertrouwde Coffee Corner-koffie haal je nu dus simpel en snel zelf uit de machine – en afrekenen doe je bij de zelfscan. Let wel op: de koffiemachine levert geen wegwerpbekers (en daarmee minder schade door afval!). Vergeet dus niet om je eigen mok mee te brengen. Het is eventueel ook mogelijk om een herbruikbare Billie Cup aan te schaffen. Spreek daarvoor een van de medewerkers aan.

Meer over koffie

Meer weten over Blommers? Neem een kijkje op de website of op Instagram. Benieuwd waar je op de campus allemaal terecht kunt voor koffie? Bekijk het overzicht van de eet- en drinkgelegenheden op de campus.