Vitrinekast in de Library of Science
Vitrinekast in de Library of Science

Laatste kans: expositie “vrouwen in de wetenschap”

De expositie “vrouwen in de wetenschap” is nog tot en met 31 oktober te bezoeken in de Library of Science bij FNWI. Manon Lambooij, student geschiedenis, en Willem Halffman, wetenschapper bij FNWI (Institute of Science in Society) selecteerden een aantal bijzondere boeken van en over vrouwen in de bètawetenschappen. Ook zorgden zij voor begeleidende teksten en afbeeldingen. Het resultaat is te zien in de twee vitrinekasten in vleugel 4 van de Library of Science.

Naast de vitrine kun je het A3-formaat boek inkijken van Maria Sibylla Merian, Metamorphosis insectorum Surinamensium. Dit facsimile staat vol prachtige, op ware grote getekende planten en insecten. Merian deed onderzoek naar de voortplanting en ontwikkeling van insecten en schilderde deze zelf. In de vitrine is meer te lezen over het leven van Merian.

In de selectie- en organisatiecommissie zaten naast Willem en Manon ook Herma Cuppen (Hoogleraar FNWI - Theoretical and Computational Chemistry), Carla Rita Palmerino (Hoogleraar FFTR - Geschiedenis van de filosofie) en Marieke van der Eerden (informatiespecialist UB - Library of Science). Eefje Roodenburg en Chris Dols (conservatoren Bijzondere Collecties) en Valerie Smits (managementondersteuner) hebben de scans uit de Bijzondere Collecties mogelijk gemaakt.

De expositie is nog t/m 31 oktober te bewonderen tijdens openingstijden van de Library of Science.

Namens de selectie- en organisatiecommissie
Marieke van der Eerden
HG00.011
024-3652567
infobfac [at] ubn.ru.nl (infobfac[at]ubn[dot]ru[dot]nl)
UB-gids FNWI

Contactinformatie

Team Library of Science - infobfac [at] ubn.ru.nl (infobfac[at]ubn[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Library of Science