Laura Manko directeur bedrijfsvoering FdL
Laura Manko directeur bedrijfsvoering FdL

Laura Manko nieuwe directeur bedrijfsvoering Faculteit der Letteren

Met ingang van 1 september 2024 treedt Laura Manko aan als directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Letteren. Laura Manko volgt Jolle Landman, die per 1 februari 2024 de overstap maakte naar de Faculteit der Managementwetenschappen, op.

Laura Manko (Wroclaw, 1975) studeerde Arbeid- en Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit. Na haar afstuderen was zij in diverse functies werkzaam, onder andere als HRM-manager en afdelingshoofd Facilitaire Zaken & Reizen bij de Raad voor Accreditatie in Utrecht. Vanaf 2017 was zij werkzaam als operationeel directeur bij het Max Planck Institute for Psycholinguistics. In deze functie was Laura Manko, als lid van het directieteam, verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van het instituut.

“Voor mij is de maatschappelijke relevantie van de geesteswetenschappen van wezenlijk belang. Ik kijk ernaar uit om mijn brede ervaring op het gebied van strategie en bedrijfsvoering daarvoor in te zetten en de uitdagingen waarvoor de faculteit zich gesteld ziet aan te gaan.”

Het bestuur is ervan overtuigd dat Laura Manko, met haar kennis, ervaring en persoonlijkheid, goed past in de cultuur en de bestuurlijke setting van de Faculteit der Letteren, en dat zij daarnaast ook een goede, complementaire bijdrage zal leveren aan de universiteitsbrede context van de Radboud Universiteit.

Het faculteitsbestuur kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking met Laura Manko als nieuwe directeur bedrijfsvoering en heet haar van harte welkom.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Letteren