LED's GO - vervanging verlichting in Grotiusgebouw

Met het project LED's GO bespaart de Radboud Universiteit in 2023 veel elektrische energie door in vier gebouwen de conventionele verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting. Dit levert in deze gebouwen uiteindelijk een besparing op van 65 procent op het huidige stroomverbruik voor verlichting. Van 21 augustus tot en met 22 september is het Grotiusgebouw aan de beurt.

Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk

Ledverlichting is veel energiezuiniger dan traditionele verlichting. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook een flinke kostenbesparing op. De energiekosten voor verlichting dalen en omdat deze duurzame verlichting een veel langere levensduur heeft dan de traditionele verlichting, gaan ook de kosten voor onderhoud omlaag. De ledverlichting verspreidt wel een iets andere kleur dan de huidige verlichting in het Grotiusgebouw. De kleur pakt iets witter uit, wat kan worden ervaren als minder warm. Wel draagt het nieuwe licht bij aan een aangename (werk)omgeving.

Het energiebeleid van de Radboud Universiteit doelt op twee procent absolute energiebesparing per jaar en LED's GO is een van de maatregelen die bijdraagt aan het bereiken van dit doel.

Planning

Voor het Grotiusgebouw geldt de volgende planning:

  • Verdieping -1 (souterrain): 21 t/m 23 augustus
  • Begane grond: 23 t/m 30 augustus
  • Verdieping 1: 31 augustus t/m 6 september
  • Verdieping 2: 7 t/m 18 september
  • Verdieping 3: 19 t/m 22 september

De monteurs starten vaak al om 6.00 uur in de ochtend om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Mochten er toch knelpunten zijn of vragen, meld je dan bij de receptie van het Grotiusgebouw.

Foto van Grotiusgebouw, verlichting in de hal

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Rechtsgeleerdheid