Een persoon typt op een laptop
Een persoon typt op een laptop

Let op: groot onderhoud legt ICT-systemen plat op 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober zijn de meeste ICT-systemen van de Radboud Universiteit niet beschikbaar. Door groot onderhoud kun je die dag onder andere wifi, de website van de Radboud Universiteit en Brightspace niet gebruiken. Daardoor is online studeren en werken op zowel de campus als thuis niet mogelijk en zijn verschillende faciliteiten op de campus niet beschikbaar.

De werkzaamheden beginnen om 8.00 uur ’s ochtends en duren de gehele dag. Het grote onderhoud legt onder andere de wifi-verbinding op de campus plat en maakt ook EduVPN onbruikbaar. Daardoor is het op zaterdag 7 oktober niet mogelijk om op de campus of vanuit huis te verbinden met het netwerk van de universiteit. Dat geldt ook voor de SURFnet derden- en Hallo internetverbindingen.

Naast de internetverbinding zijn ook andere grote ICT-systemen onbereikbaar. Het gaat dan onder andere om de website van de Radboud Universiteit, Brightspace, Osiris, Weblectures, printen, alle digitale en fysieke UB-dienstverlening, BASS, Teams, FACE (planon) en clouddiensten. Inloggen met je s-, e- en u-nummer op een laptop of vaste computer is tevens niet mogelijk. Ook Office 365 is die dag onbereikbaar, inclusief Outlook. Je kunt die dag dus niet mailen met je @ru.nl mailadres en/of ontvangen mails bekijken, doordat je niet kunt inloggen. Automatische antwoorden worden wel verstuurd, maar komen mogelijk vertraagd bij de ontvanger aan.

Wat als je toch wilt studeren of werken?

Je kunt op 7 oktober alleen offline studeren of werken op de Radboud Universiteit. Ook op andere plekken waar het wifi-netwerk Eduroam wordt aangeboden kun je niet inloggen met je RU-account. Daardoor is het niet mogelijk om verbinding te maken met Eduroam vanuit bijvoorbeeld andere onderwijsinstellingen.

Thuis studeren met een eigen internetverbinding is uiteraard gewoon mogelijk, maar je kunt geen gebruik maken van ICT-diensten van de universiteit. Daarom is het zaak om bestanden die je nodig hebt van tevoren te downloaden op je computer of laptop. Voor medewerkers geldt dat thuiswerken op 7 oktober ook niet mogelijk is, omdat je niet kunt inloggen met je u-nummer.

Faciliteiten op de campus  

De ICT-werkzaamheden hebben ook gevolgen voor verschillende faciliteiten op de campus. Doordat essentiële systemen onvoldoende beschikbaar zijn, geldt voor 7 oktober dat:

  • Het sportcentrum gesloten is. Het enige wat doorgaat, zijn reeds geplande competitiewedstrijden van studentensportverenigingen.
  • Studiewerkplekken alleen beschikbaar zijn in de UB waar uitsluitend offline of op de eigen 4- of 5G hotspot gewerkt kan worden.
  • In de coffee corner van de UB alleen via een mobiele pin (met simcard) afgerekend kan worden.
  • Sportsbar The Yard dicht is.
  • Verkoopautomaten niet werken.
  • Campuskaarten met autorisatie voor specifieke toegang tot gebouwen wél werken.
  • Het alarmnummer (024-3655555) gewoon bereikbaar is.

Storingen  

Zie je op 7 oktober storingen of defecten die niets met een ICT-voorziening van doen hebben? Dan kun je deze bij een centrale balie melden of, indien urgent, telefonisch doorgeven via 024-3633333.  

Contactinformatie

Tijdens het weekend van het onderhoud (zaterdag 7 en zondag 8 oktober) is de ICT-Helpdesk gesloten. Heb je van tevoren vragen over het onderhoud of ervaar je na 7 oktober problemen? Neem dan contact op met de ICT Helpdesk via icthelpdesk [at] ru.nl (icthelpdesk[at]ru[dot]nl) of +31 24 362 22 22.

Organisatieonderdeel
Information & Library Services