Leve de roes!

Dansen, zingen, stampen op muziek: komt die drang uit onszelf? Of doet de muziek dat met ons? Op technoraves, dancefeesten en rockconcerten lijken we de controle te verliezen. Wanneer we ons overgeven aan de muziek en de massa, worden de grenzen van het zelf poreus. En dat is niet alleen lekker. Die roes, zo stellen zo cultuurwetenschapper Roel Smeets en filosoof Linde van Schuppen, is gezond, essentieel en opstandig.

23.25 – 23.40 uur | Paarse Zaal 

Kom en ontdek waarom het een goed idee is om los te gaan.

De voertaal is Nederlands.

Over de sprekers

Roel Smeets is cultuurwetenschapper en neerlandicus aan de Radboud Universiteit en muzikant. Hij schreef over hoe dansen op technoraves een antikapitalistische daad is.

Linde van Schuppen is filosoof en taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit. Ze onderzoekt de verhalen van psychiatrische patiënten.

Radboud Sounds

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds. Het festival over de wetenschap van muziek met lezingen, dans, livemuziek en meer op vrijdag 12 mei 2023, in Doornroosje, Nijmegen. Kom naar Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect van muziek, stel je eigen programma samen en bekijk de wereld van muziek met andere ogen.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects