Lezersactie eeuwboek Radboud Universiteit

Dit voorjaar verscheen het boek 100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden, een levendige geschiedschrijving van de universiteit geschreven door de journalisten Paul van den Broek en Bea Ros. Ontvangers van deze nieuwsbrief kunnen het boek met korting ontvangen.

De auteurs kozen een originele invalshoek voor hun geschiedschrijving van honderd jaar Radboud Universiteit. Uit elk jaar, van 1923 tot en met 2023, selecteerden ze één contemporain beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Vervolgens doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook gesprekken met ooggetuigen, nabestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen.

Levende universiteit

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.

Paul van den Broek en Bea Ros. 100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden. Uitgeverij Boom. Tot stand gekomen met steun van Stichting Reinier Post.

Voor ontvangers van deze nieuwsbrief geldt een korting: €24,90 in plaats van de winkelprijs €29,90 (inclusief verzendkosten). Via deze link kunt u het boek bestellen en laten thuisbezorgen. Het boek is ook met korting aan te schaffen bij de plaatselijke boekwinkel, met vermelding aan de boekhandelaar van het actienummer 904-11518.