Foto Fritz Wienicke
Foto Fritz Wienicke

Maak kennis met een van de nieuwe leden van de OC: Fritz

Ik ben Frederik (Fritz) Wienicke en ik ben een derdejaars PhD-student bij de afdeling Klinische Psychologie. Mijn onderzoek richt zich op de effectiviteit en moderatoren van kortdurende psychodynamische psychotherapie voor depressie.

In mijn vrije tijd doe ik aan yoga en pottenbakken. Onlangs heb ik een draaischijf gekocht en ik vind het heerlijk ontspannend om na een dag hard werken en veel concentratie aan pottenbakken te doen.  

Waarom ben jij bij het OC gegaan?  

Ik ben lid geworden van het OC omdat ik meer inzicht wilde krijgen in het functioneren van onze faculteit en omdat ik me goed kan voorstellen dat ervaring met universiteitspolitiek handig kan zijn, ook na mijn PhD. De thema's die ik graag zou willen verbeteren binnen onze faculteit zijn vooral gerelateerd aan de problemen en obstakels waarmee PhD-studenten te maken krijgen, zoals eerlijke behandeling en betaling van PhD-studenten met een externe beurs, niet-Nederlandstalige PhD's en de sociale veiligheid van PhD-studenten. 

Bonusvraagje: Wat vind je van het huidige Nederlandse weer? 

Ik woon sinds 2014 in Nederland, toen ben ik mijn bachelor in Enschede begonnen. Een grappig verhaal is dat niet-Nederlanders vaak klagen over het slechte weer, maar ik kom uit de meest regenachtige stad in Duitsland, dus ik vind het Nederlandse weer zo slecht nog niet. 

Fritz is een van de jongere leden van de Onderdeelcommissie FSW. Net als jij, wil hij graag werken op een plek waar ruimte voor verbetering mogelijk is. Heb jij een kwestie of suggestie die je graag wil bespreken met het OC? Maak gerust een praatje met hem, of mail naar OC [at] socsci.ru.nl (OC[at]socsci[dot]ru[dot]nl)

Contactinformatie

Gaat over persoon
F.J. Wienicke (Fritz) MSc