Voorpagina magazine Slimmer onderwijs met AI

Magazine SLIMMER ONDERWIJS MET AI voor leraren en onderwijsprofessionals

Er is al ontzettend veel geschreven over wat AI in het onderwijs betekent, of kan betekenen. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In het magazine zijn daarom de beste, meest inspirerende, behulpzame artikelen over AI in het onderwijs verzameld.

Deze week verscheen het magazine Slimmer onderwijs met AI voor docenten en onderwijsprofessionals. Het magazine is onderverdeeld in zes thema’s, waaronder: AI in je onderwijs, AI en toetsen en AI en ethiek. Het magazine is vrijelijk beschikbaar en we roepen iedereen op het zoveel mogelijk te verspreiden.

Samen met NOLAI

Ook NOLAI werkte mee aan het ontstaan van dit magazine. Het bevat interviews en bijdragen van NOLAI-ers Inge Molenaar en Pierre Gorissen. Ook Monique Goris zat namens NOLAI in de redactieraad. In het magazine voor po, vo en so tot en met wo vind je praktische tips, interviews met vooraanstaande experts, achtergrondverhalen en inspirerende voorbeelden van AI in het onderwijs.

Ontstaan en aanpak

Npuls heeft op initiatief van Kim Schildkamp van Universiteit Twente een uitvraag gedaan onder onderwijsprofessionals en experts wat in hun ogen belangrijke, interessante of inspirerende bijdragen kunnen zijn. Dat leverde bijna 100 suggesties op afkomstig van meer dan 50 personen. Het ging om (wetenschappelijke) artikelen, blogs, films en handleidingen. Een keuze uit die suggesties werd gemaakt door een brede redactieraad.

Over Npuls

Npuls is net als NOLAI een programma van het Nationaal Groeifonds. Waar NOLAI zich richt op po, vo en so, zet Npuls zich in voor mbo, hbo en wo. Hun pilothub Studiedata en AI wil de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van onderwijs en onderwijsbeleid verbeteren, via de verantwoorde inzet van studiedata en AI onder intersectorale voorwaarden. Meer weten? Check www.npuls.nl.

Nationaal Onderwijslab AI

Blijf op de hoogte

We sturen je graag geregeld een bericht over nieuwe bijeenkomsten, concepten, producten en meer.

Logo Npuls

Npuls en de Radboud Universiteit

Namens de Radboud Universiteit is het Radboud Teaching and Learning Centre betrokken bij Npuls. Neem bij vragen contact op met Marit Rensink

Kunstmatige intelligentie