Manouk van Dommelen
Manouk van Dommelen

Manouk: Kom in beweging!

Voldoende bewegen en ontspannen zijn belangrijk voor zowel je fysieke gezondheid als je mentaal welbevinden. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen hiernaast uit dat bewegen een positieve invloed heeft op studie- en werksucces en het voorkomen van ziekteverzuim. Mensen die actief zijn zitten lekkerder in hun vel en presteren beter.

Manouk 

Manouk is docent bij Radboud Sport & Cultuur én fysiotherapeut. In deze editie van ‘Kom in beweging!’ geeft zij haar visie op het belang van voldoende bewegen.

"Hoe sterker en fitter je bent, hoe langer jouw lichaam het op een dag volhoudt. Nu en in je toekomst!"  

"Tijdens mijn opleiding tot Docent Dans aan de ArtEZ Dansacademie raakte ik geïnteresseerd in anatomie en de manier waarop mensen bewegen. Na het afronden van die studie besloot ik dus ook nog een opleiding tot fysiotherapeut te volgen. Tegenwoordig combineer ik beide vakken: ik werk vier dagen per week als fysiotherapeut en één dag per week als docent bij Radboud Sport & Cultuur."

Voor nu

"Als docent vind ik plezier in bewegen heel belangrijk. Als fysiotherapeut vind ik het naast dit plezier belangrijk dat mensen voldoende en op de juiste manier in beweging zijn. Wat je door de dag heen doet, bepaalt voor een groot deel hoe je je fysiek voelt. Je lichaam past zich aan aan wat je doet. Zit je veel stil, dan is de kans groot dat je stijf wordt en dat je je lichaam verkeerd gaat belasten. Dit vergroot het risico op blessures en gezondheidsklachten. Regelmatig bewegen houdt je fitter en bevordert de bloedsomloop. Hierdoor stroomt er meer zuurstof door je lichaam en dit houdt je brein actiever, je spieren soepeler en draagt bij aan een beter weefselherstel. Hiernaast ontwikkel je door sport en beweging meer spiermassa en dat heb je weer nodig om je botten en gewrichten te beschermen." 

En in de toekomst

"Kort door de bocht is voldoende bewegen belangrijk voor onder meer kracht, stabiliteit, conditie, motoriek, energie, balans en souplesse. Hoe sterker en fitter je bent, hoe langer jouw lichaam het op een dag volhoudt. Nu en in je toekomst! Als je voldoende beweegt blijven de dagelijkse dingen makkelijker. Ongeveer 2,5 uur per week matig intensief bewegen en twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten is al voldoende om fit te blijven. Bij Radboud Sport & Cultuur hebben we ruim 80 verschillende activiteiten die je hierbij kunnen helpen. Kijk gewoon eens naar wat bij jou past, en dan zie ik je binnenkort graag in het Gymnasion!"

Manouk 

Kom ook in beweging

Met een aanbod van wel 80 verschillende activiteiten, zeer ruime openingstijden en professionele begeleiding biedt Radboud Sport & Cultuur uitgebreide beweeg- en ontspanningsmogelijkheden voor iedereen. Je kunt veel nieuwe dingen proberen en er is altijd iets dat bij je past. Jouw vitaliteit en welbevinden zijn het waard om aan te werken! Bekijk de mogelijkheden en kom in beweging. 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Sports