Portret Marije Klomp
Portret Marije Klomp

Marije Klomp verkozen tot MVO-manager van het jaar

Marije Klomp, programmadirecteur duurzaamheid aan de Radboud Universiteit, is uitgeroepen tot MVO-manager van het Jaar 2022. Na haar pitch op het podium bij het evenement van Stichting Nederland CO2 Neutraal op 8 december kozen 900 duurzaamheidsmanagers én het publiek voor Klomp als winnaar.

Sinds een paar jaar heeft Marije Klomp als programmadirecteur een belangrijke rol in het verweven van het thema duurzaamheid in het studieaanbod en de bedrijfsvoering. Volgens de vakjury heeft Klomp een interessante rol, anders dan vele anderen. Ze heeft in de vier jaren in deze functie heel snel stappen gezet om de impact te vergroten van onderzoek, het curriculum en de bedrijfsvoering. 

Vanaf het studiejaar 2021-2022 is voor iedere student aan de Radboud Universiteit duurzaamheid een standaard onderdeel van de opleiding. De landelijke campagne ‘Je bent nodig’ van de universiteit behaalde een prijs van de Stichting Adverteerdersjury Nederland. Deze campagne had als doel om jonge mensen aan te sporen om na te denken over hun consumptiegedrag en hoe zij via onderwijs en onderzoek invloed kunnen hebben op de toekomst. Klomp is niet alleen in de praktijk bezig met duurzaamheidswerk, maar ook gepromoveerd op een onderzoek naar de rol van MVO managers.

Je bent nodig

Klomp beschouwt de winst als een grote eer, maar wijst ook op de rol van collega’s: ‘Werken aan duurzaamheid doe ik natuurlijk niet alleen, maar met de hele Radboud Universiteit. Daar heeft de universiteit echt lef voor nodig.’ Toch hoopt ze dat haar rol op termijn niet meer nodig is. 'Dan is hopelijk iedereen bezig met duurzaamheid en niet alleen wij.' 

De programmadirecteur is trots op haar titel. ‘We integreren duurzaamheid in alle opleidingen. Daarnaast hebben de universiteit en Radboudumc samen een duurzaamheidsprogramma opgezet. En we dragen natuurlijk het belang van duurzaamheid uit in onze campagnes. Dat doen we samen.’ Klomp haar boodschap is duidelijk: iedereen draagt bij aan duurzame ontwikkeling en heeft daarin een eigen verantwoordelijkheid. 'Je bent nodig.'

Contactinformatie

Gaat over persoon
dr. mr. M.C. Klomp (Marije)