Werken tijdens de zomersluiting
Tijdens de zomersluiting zijn medewerkers die graag op campus werken van harte welkom in het Maria Montessorigebouw.
Ontdek het aanbod voor teamuitjes op de campus!
Wil je samen met je team even uit de dagelijkse routine stappen, elkaar beter leren kennen of gewoon ontspannen? De Radboud Universiteit biedt nu een vernieuwd en veelzijdig aanbod aan teamuitjes, speciaal voor medewerkers!
Vanaf 1 juli wijzigen openingstijden ICT Helpdesk en Servicepunten in de Universiteitsbibliotheek
Vanaf 1 juli wijzigen de openingstijden van de ICT Helpdesk, het ICT Servicepunt en de UB Servicebalie. Je kunt voortaan op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur terecht bij de balie in de hal van de UB voor vragen omtrent ICT en bibliotheekdiensten.
Van reageren naar vooruitdenken: samenwerken aan stroom brengt energieplanning en ruimtelijke ordening samen
Voor een effectieve energietransitie moeten we niet alleen nadenken over de manier waarop we duurzame energie opwekken, maar ook over de ruimtelijke gevolgen van die keuzes.
Hoe denken studenten en medewerkers over onderzoeksverhalen van de universiteit?
Hoe bekend zijn medewerkers en studenten met het onderzoek van de Radboud Universiteit, en waar zouden ze graag meer over lezen, luisteren en kijken? Die vragen zijn beantwoord door deelnemers van het medewerkerspanel en het studentenpanel.
NS-stakingen juni 2025
In juni rijden er op verschillende dagen geen of minder NS-treinen door stakingen van NS-personeel. Dit kan invloed hebben op jouw reis naar de campus.
ERC Advanced Grant voor onderzoek naar hoe lichaam en hersenen samenwerken bij stressvolle beslissingen
Onderzoeker Karin Roelofs ontvangt een Advanced Grant van de European Research Council (ERC) voor haar neurocognitieve onderzoek naar stressgedrag.
Klimaatmaatregelen zijn niet per se goed voor de oceanen
Methoden die de opname van koolstofdioxide (CO₂) door de oceanen verbeteren en de klimaatcrisis helpen bestrijden, kunnen de zuurstofverarming van de oceanen aanzienlijk verergeren.
Druk op infrastructuur is alleen duurzaam op te vangen als de vraag verandert
De druk op de infrastructuur in Nederland kan niet duurzaam worden opgelost door het aanbod op te rekken. Er moet wat veranderen aan de vraag. Dat is de kern van onderzoeksproject SPINES waar Radboud-onderzoekers 1,2 miljoen subsidie voor krijgen.
Bert van den Brink nieuwe decaan Faculteit der Filosofie Theologie en Religiewetenschappen
Bert van den Brink wordt per 1 juli 2025 de nieuwe decaan van de Faculteit der Filosofie Theologie en Religiewetenschappen. Hij volgt de huidige decaan Heleen Murre-van den Berg op.
Slimmer trainen, veiliger werken: politietraining onder de loep
Trainingen voor politieagenten en militairen richten zich vaak op uitzonderlijke situaties – de zogeheten ‘split second’ waarin alles beslist wordt. Maar in de praktijk bereidt hen dat onvoldoende voor op het dagelijkse werk.
Radboud Universiteit op Lowlands: reactiesnelheid na een kopje koffie
Onderzoekers van de Radboud Universiteit gaan samen wetenschappers van het Radboudumc op Lowlands Science dit jaar meten of jij een echte cafeïnecrusher bent.
Vakantie! – Denk ook aan je digitale veiligheid
De vakantie komt eraan! Om te ontspannen,laat je je werkspullen thuis. Dit is niet alleen goed voor je rust, maar ook voor je digitale veiligheid. Kan dit niet? Gebruik ze veilig en geef cybercriminelen geen kans om in je apparaten te neuzen.
Geplande actiedag tegen bezuinigingen gaat niet door vanwege NS-staking
De actiedag tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs gaat niet door vanwege een geplande NS-staking. Door de NS-staking rijden er landelijk geen NS-treinen.
Zelflerend neuraal netwerk kraakt iconische zwarte gaten
Een team astronomen onder leiding van Michael Janssen (Radboud Universiteit) voorspelt dat het zwarte gat in het centrum van onze Melkweg bijna op topsnelheid draait.
Ontwikkelingen demonstraties op de campus
In dit actuele overzicht vind je de laatste ontwikkelingen rondom de demonstraties op de campus van de Radboud Universiteit. De laatste update staat bovenaan.
1,2 miljoen euro voor onderzoeksproject SPINES om infrastructuur te versterken
Wegen, het elektriciteitsnet, drinkwater: de Nederlandse infrastructuur piept en kraakt. Het aanbod kan de vraag nauwelijks bijbenen maar blijft dat wel proberen. Kan het ook anders? Die vraag staat centraal in het onderzoeksproject SPINES.
Onderzoek naar studentenwelzijn: 'veel gaat goed, maar ook punten van zorg’
Met het merendeel van de studenten gaat het goed, blijkt uit het onderzoek 'Healthy Student Life', maar er zijn onder sommige studenten ook zorgwekkende signalen: stress- en depressieve klachten, cannabisgebruik en problematisch internetgebruik.
‘Methaanuitstoot bij reinigen drinkwater kan met 50% omlaag’
Het wordt steeds lastiger om voldoende drinkwater te produceren en tijdens dat proces komt ook nog eens een heleboel methaan vrij. Microbioloog Alje Boersma van de Radboud Universitet onderzocht hoe we drinkwater efficiënter kunnen reinigen.
Diversiteitswerk vereist meer dan een plan en goede bedoelingen
Veel organisaties proberen met diversiteitswerk ongelijkheden op de werkvloer te verminderen, maar het effectief doorvoeren van verandering blijft lastig. Dat blijkt uit onderzoek van Nina van Douwen, die 5 juni promoveert.