Een portretfoto van Michelle van Tongerloo
Een portretfoto van Michelle van Tongerloo

Michelle van Tongerloo wint Radboud Alumni Award 2023

Michelle van Tongerloo, alumnus geneeskunde, werd op 29 september tijdens het Radboud Alumni Gala uitgeroepen tot winnaar van de Radboud Alumni Award 2023. Michelle kon zelf niet fysiek aanwezig zijn bij deze feestelijke avond in De Vereeniging, dus zij sloot via videobellen aan bij de uitreiking. Haar patiënt Rilana nam de award, een schilderij van de Nijmeegse kunstenaar van Kasper van Moll, namens haar onder luid applaus in ontvangst.

De nominatie

Dokter Michelle van Tongerloo studeerde in 2012 af op Algemene Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en is huisarts en straatarts in de Pauluskerk in Rotterdam. Ook heeft ze een eigen stichting waarmee ze zich inzet voor mensen die geen hulp kunnen vinden in het gangbare hulpsysteem. Daarnaast is ze columnist, weldoener en activist. In haar werk stuit ze op ethische dilemma’s en tal van situaties die voortkomen uit grootstedelijke problematiek. Over deze dilemma’s en situaties geeft ze lezingen en ze schrijft erover. Wie haar publicaties leest, begrijpt al snel: voor dit beroep moet je stevig in je schoenen staan. Haar nominatie roemt haar uitzonderlijke inzet voor de moeilijke doelgroepen in Nederland en ook in Caribisch deel van het Nederland.

De Radboud Alumni Award

Met deze award richt de Radboud Universiteit de schijnwerpers op alumni. Zij zijn immers het toonbeeld van wat je kunt bereiken met een opleiding aan de Radboud Universiteit. Door hen in spotlights te zetten tijdens de verkiezing tot Radboud Alumnus van het jaar, wil de universiteit trots en verbondenheid stimuleren. Alle studenten, medewerkers en alumni konden hun favoriete alumnus nomineren voor deze award, waarna een jury een selectie maakte van tien genomineerden. De afgelopen weken stemde het grote publiek op deze tien alumni, waar Michelle van Tongerloo als winnaar uit de bus kwam.