Minibieb in de hal van het Erasmusgebouw
Minibieb in de hal van het Erasmusgebouw

Minibieb in de Erasmushal geopend

Het kon natuurlijk eigenlijk niet ontbreken bij een Letterenfaculteit: een biebkastje om vrijblijvend boeken te ruilen, lenen en doneren. Deze week is het minibiebkastje in de hal van het Erasmusgebouw officieel in gebruik genomen.

Of je nu op zoek bent naar een Nederlands non-fictieboek, een Engelse klassieker of een meeslepende Duitse roman: je vindt jouw volgende boekentip misschien wel in de facultaire minibieb. Natuurlijk verwelkomen we ook graag meer boeken in alle talen – dus voel je vrij om een stukje van jouw literaire schat te delen, zodat we een zo divers en levend mogelijk aanbod kunnen blijven bieden. De boekenkast is rechts van de liften te vinden, naast Radboud in'to Languages.  

Het belang van lezen

Aan de Faculteit der Letteren wordt niet alleen veel gelezen, maar ook veel onderzoek naar lezen gedaan. Stuk voor stuk benadrukken deze onderzoeken het belang van het lezen van romans. Masterstudent Sharon Hieps bracht vorig jaar de inhoud van minibiebs in Nijmegen in kaart: daarin waren veel levende schrijvers en een vrij evenredige verdeling van mannelijke en vrouwelijke schrijvers te vinden, concludeerde zij onder andere, en wij zijn natuurlijk benieuwd of het facultaire kastje dezelfde patronen gaat vertonen. Haar scriptiebegeleider Jeroen Dera werd bovendien onlangs bekroond met een award voor zijn onderzoek naar literatuuronderwijs en ontlezing onder jongeren. En eerder deze maand promoveerde taalwetenschapper Lynn Eeckhoff op de connectie tussen lezen en sociaal-cognitieve vaardigheden. Haar onderzoek wees uit dat regelmatig verhalen lezen ervoor zorgt dat je empathischer wordt. Reden genoeg dus om een boek uit de kast te pakken!

Contactinformatie

Vragen of opmerkingen over de minibieb? Stuur een e-mail naarcommunicatie [at] let.ru.nl ( communicatie[at]let[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Faculteit der Letteren