MKB Datalab Kick-off
MKB Datalab Kick-off

MKB Datalab-Oost officieel van start

Op maandag 15 mei vond de officiële kick-off plaats van het MKB Datalab-Oost. Dit nieuwe AI & Datalab is een samenwerking van Radboud Artificial Intelligence en Universiteit Twente waarbinnen vanuit de Radboud Universiteit studenten AI (FSW) en Data Science (FNWI) aan de slag gaan met AI- en datavraagstukken van MKB-ondernemers uit de regio Oost-Nederland.

Met het MKB Datalab-Oost willen Radboud Universiteit en Universiteit Twente in deze samenwerking het regionale MKB ondersteunen bij meer datagedreven (en daardoor slimmer) ondernemen. Het MKB Datalab-Oost verzorgt vanuit de twee locaties naast losse (op maat) opdrachten ook workshops voor ondernemers, masterclasses (AI for Business) en inspiratiesessies. De studenten worden door de opdrachtgevers betaald (via Campus Detachering) en ze worden bij de uitvoering van de opdrachten en workshops bijgestaan door docenten AI en Data Science van Radboud Universiteit. Dit zijn Dr. Yuliya Shapovalova vanuit FNWI en Dr. Wim Wiegerinck vanuit FSW.

Dirk van Schaijk is managing director van dit nieuwe lab en nodigt masterstudenten en 3e jaars bachelor studenten AI en/of Data Science uit om zich bij hem aan te melden voor het uitvoeren van losse opdrachten en/of workshops. Naast een aantrekkelijke betaling (via Campus Detachering) biedt het lab de studenten ook relevante werkervaring en goede netwerkcontacten.

Het MKB Datalab-oost is mede mogelijk gemaakt door ICAI Nederland, NWO en dankzij financiering vanuit Ministerie van Economische Zaken.

Contactinformatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Dirk van Schaijk.

Organisatieonderdeel
Radboud Innovation Science