Duurzaam naar de campus
Duurzaam naar de campus

Mobiliteitscampagne campus regio Arnhem en Nijmegen van start

Dagelijks reizen zo’n honderdduizend medewerkers en studenten naar de campussen in Nijmegen, Arnhem en Velp. Het is belangrijk dat we de campus bereikbaar houden, en het liefst op een duurzame én comfortabele manier. Daarom start op 10 oktober 2022 de nieuwe mobiliteitscampagne Hoe reis jij naar de campus. De campagne is een gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen in de regio en de gemeenten Arnhem en Nijmegen.

Meer reiscomfort en minder drukke spitsen

We zijn ervan overtuigd dat reizen naar de campus nog slimmer, schoner en duurzamer kan, als nog meer mensen wat vaker een bewuste keuze maken. Doel van de campagne is daarom mensen inspireren en aanzetten eens een andere manier van reizen te ontdekken, die duurzamer is en waar je zelf ook blij van wordt. Als meer mensen op een slimme manier reizen, zorgt dit minder drukke spitsen en meer reiscomfort.

Ervaringsverhalen en reisopties

In deze campagne vertellen campusreizigers in Arnhem en Nijmegen over hun reis. Zij delen hun ervaring, en vertellen wat de meerwaarde hiervan is voor hen. Op de website naardecampus.nl vind je reisopties met daarbij tips, handige weetjes, apps, acties en initiatieven die je helpen slimme keuzes te maken.

Samenwerkingspartners in de regio

Samenwerkingspartners binnen deze mobiliteitscampagne zijn o.a. de gemeenten Nijmegen en Arnhem, Radboudumc, Radboud Universiteit en onderwijsinstellingen Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN University of Applied Sciences), Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Van Hall Larenstein, Yuverta en een mobiliteitsmakelaar. Zij werken al samen in het programma Slim en Schoon Onderweg